1/16 Pokala Slovenije: Zmaga v Murski Soboti

Odigrali smo tekmo 1/16 pokala Slovenije proti ekipi RK Pomurje. Po nekoliko slabšm prvem polčasu, smo v drugem stisnili v obrambi in na koncu tudi zasluženo slavili, 26 : 36.

Prvi polčas ni bil na naši strani. Nasprotnika smo nekoliko preveč podcenjevali, kar je odražal tudi sam rezultat. V obrambi nismo zaigrali agresivno, v napadu so se ponavljale nepotrebne napake. Domača ekipa Pomurja je cel polčas držala korak z nami. V drugi polovici polčasa smo se sicer uspeli nekoliko odaljiti (najvišja prednost prvega polčasa je bila le štiri zadetke), ampak so nas domači rokometaši v izteku polčasa ponovno ujeli na dva zadetka zaostanka. Na odmor smo tako odšli z dvema zadetkoma prednosti, 17 : 19.

V drugi polčas smo vstopili agresivneje, tudi v napadu smo bili natančnejši. Do 36.minute tekme smo si, ob zadetku Nejca Planinca, že uspeli priigrati šest zadetkov prednosti, 17 : 23. Že v prvem polčasu se je odlično izkazal Thomas Postogna, ki je na koncu zbral šest obramb, v drugem pa sta dobila priložnost tudi Martin Kocjančič (zbral je sedem obramb) in Mirza Haseljić, ki je obranil kar devet strelov, od tega kar dve najstrožji kazni. Gostje se nam niso uspeli več približati, naša prednost je v 52.minuti tekme znašala že deset zadetkov. Za 24 : 34 je zadel Domen Stopar. Kljub napakam, ki so se ponovno začele ponavljati tudi v drugem delu drugega polčasa, nas nasprotnik ni mogel več uloviti. Na koncu je odtehtala boljša fizična pripravljenost naše ekipe. Končni rezultat v osnovnošolski dvorani Murske Sobote III. je bil 26 : 36.

Tokrat sta bila strelsko najbolj razpoložena Marko Matijašević in Adam Bratkovič, ki sta zadela 7-krat, Nejc Planinc je zadel 6-krat, Dani Zugan pa 5-krat.

Kdo bo naš nasprotnik v osmini pokala Slovenije bo znano v četrtek, 13.12.

RK Pomurje : RD Koper 26 : 36 (17 : 19)

RK Pomurje: Škrjanec, Pintarič, Osterc 10, Bombek 4, Štumpfl 1, Černela, Žižek-Cvetko 3, Vild-Marič, Hedl 1, Falež 5, Kozelj 1, Hameršak 1

Trener: Alan Potočnjak

Izključitve: 6 minut

7-metrovke: 0(3)

RD Koper: Haseljić, Grzentič 2, Krečič, Matijašević 7, Stavanja, Kocjančič, Postogna, Moljk 2, Smolnik 4, Sokolič 2, Guček, Zugan 5, Marić, Planinc 6(2), Stopar 1, Bratkovič 7(2)

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 8 minut

7-metrovke: 4(4)