Loka ni uspela presenetiti

500 gledalcev si je v Areni Bonifika ogledalo derbi vrha lestvice med prvo in tretje uvrščeno ekipo na lestvici.

Pred samim srečanjem nas je obiskal Toni Vodišek, svetovni in evropski prvak formule kite, ki se je pravkar vrnil z Japonske, kjer je zmagal. Toni je nagrado, ki jo je prejel na SP, doniral koprskim rokometašem ter povedal:”Vrnil sem se iz svetovnega prvenstva, kjer sem zmagal. Odločil sem se, da nagrado doniram rokometašem saj menim, da moramo športniki podpirati športnike, šele nato lahko pomagajo drugi, ki to želijo. Potrebno je ogromno trdega dela in vztrajnosti za doseganje ciljev, ki smo si jih zastavili.”

Uvodne minute srečanja so bile izenačene. Pobudo so prevzueli gostje, ki so izkoristili nepazljivost domačih v obrambi ter povedli (2:4 v 7. minuti). Na drugi strani smo gledali le bledo senco Kopra, ki smo ga videli na tekmi proti Mariboru. Ločani so tako vodili večino prvega polčasa, do preloma v igri je prišlo v 20. minuti, ko je Rapotec zabil svoj 6. zadetek za ponovno vodstvo 10:9. Kljub obrambam razpoloženega Vrana (6 obramb)se domači niso uspeli odlepiti in Ločani, ki se niso prišli predati brez boja, so uspešno držali priključek vse do konca polčasa (15:14). Končnico prvega polčasa je zaznamovala izključitev Matijaševiča, ki je nespretno ujel žogo po zgrešenem zicerju.

Začetek drugega polčasa je prinesel menjava v vratih domačih, kjer je Blaž Vončina zamenjal Jureta Vrana. Koprčani so stvari vzeli v svoje roke in odločno krenili tako, da je bil po delnem izidu 4:0 trener gostov Markota prisiljen vzeti minuto odmora pri 21:16. Odmor je prinesel željeni učinek in Loka je zapretila z 2 zaporednimi zadetki Cingesarja. V 45. minuti smo Vončini zapisali četrto od skupno osmih obramb in koprčani so pobegnili na +7 pri izidu 25:18. Sledila je kazen gostujoči klopi – rumeni karton je prejel gostujoči trener – in gostom je padla koncentracija, kar so domačini s pridom izkoristili in kaznovali. V zadnjih 10 minutah srečanja smo videli tudi direktno izključitev Gašperšiča zaradi grobega prekrška nad nasprotnikom. Ločani so številčno premoč izkoristili in še zadnjič resno zapretili s 3 zaporednimi zadetki (27:23), podprti z obrambami vratarja Pajntarja (11 obramb), vendar jim je v sami končnici zmanjkalo moči za presenečenje.
Koprčani tako ostajajo neporaženi po 4 krogih in ohranjajo vodilno mesto na lestvici 1. A DRL.

Kaj so povedali po tekmi:

Aljaž Pajntar (Urbanscape Loka): “Glede na potek tekme bi lahko iztržili kaj več kot smo, če ne bi bilo tega padca koncentracije v drugem polčasu. V Koper nismo prišli z belo zastavo, prišli smo se boriti, prišli smo pokazati, da zmoremo. Želimo dokazati, da nismo ta naivna, mlada ekipa, za katero nas vsi imajo ampak, da smo zmožni boriti se za najvišja mesta.”

Blaž Vončina (Koper 2013): “Po dobri Juretovi predstavi v prvem polčasu sem vedel, da je pred mano težka naloga. Obramba danes ni bila na takem nivoju kot na tekmi proti Mariboru, poznalo se je tudi malo tiste nervoze, ker se nismo uspeli odlepiti v prvem polčasu tako kot smo želeli. Kljb več zgrešenim strelom v napadu smo odigrali dobro, poleg tega verjamem, da je naša klop boljša kot njihova. Izkoristili smo padec koncentracije v drugem polčasu in suvereno pripeljali tekmo do konca, kjer se je izkazalo, da smo tako fizično kot psihično boljši nasprotnik.”

Naše fante konec tedna čaka gostovanje v Novem Mestu pri Krki, nato pa naslednja domača tekma v sredo, 05.10. proti Trimu iz Trebnjega.

FORZA KOPER!!!