Koprčani strli odpor Trima v sami končnici srečanja

Arena Bonifika je včeraj gostila tekmo 6. kroga 1.A DRL, na kateri sta se udarili ekipi Kopra 2013 in Trima iz Trebnjega. Koprčani, ki si še niso zlizali ran po porazu v Novem Mestu, so tekmo začeli previdno. Svetla točka v uvodnih minutah je bil vsekakor Nino Grzentič, ki je več kot uspešno prekinil strelski post in v prvih 9. minutah dosegel 3 od skupno 4 zadetkov na srečanju in popeljal domače v vodstvo s 5:3.

Trebanjci, ki so znani po dobri rokometni šoli in kvalitetnem delu z igralci, tudi tokrat niso izneverili svojega slovesa. Ekipa je od prve minute delovala homogeno tako v obrambi kot v napadu medtem, ko smo na drugi strani pri domačih videli neusklajeno in raztrgano obrambo in kar nekaj napak v napadu. Gostom se je disciplina na terenu obrestovala in v 17. minuti so prvič povedli pri 9:10. Koprčani so nato lovili priključek, igralo se je gol za gol in nobena od ekip se ni uspela odlepiti. V 26. minuti so domači ponovno povedli preko Sokoliča (14:13), vendar je vztrajnost gostov obrodila sadove in rezultatsko se je polčas končal izenačeno pri 17:17.

Odmor ni prinesel pričakovane svežine v igro domačih in Koprčani so drugi polčas začeli tako zadržano kot so prvega zaključili. Pobuda je bila še naprej v rokah gostov, ki so s pridom izkoristili izključitvi Gašperšiča in Moljka ter povedli za gol, kasneje celo za 2. V 43. minuti so prišli do najvišje prednosti na srečanju, ko so vodili s 3 zadetki pri izidu 24:27. Pobeg Trebanjcev je očitno deloval streznitveno, saj smo bili priča preobratu, kot ga nismo pričakovali. Kvaliteta, fizična pripravljenost, volja in trma domačih je udarila na plan in delni izid 3:0 v 2 minutah je vrnil domače v igro (27:27 v 45. minuti). Vranova 6. obramba v 46. minuti in hiter protinapad Rapotca (5. od skupno 6 zadetkov),  je tako popeljal domače ponovno v vodstvo pri 29:28, ki ga niso izpustili iz rok vse do konca srečanja. V 51. minuti je Vran ubranil strel iz 7. metrov Roku Skolu, najboljšemu gostujočemu igralcu na parketu in reakcija gostujoče klopi ni izostala – trener gostov Roman Šavrič je zahteval minuto odmora. Sledila je 53. minuta, ko smo bili priča dvojni izključitvi (Gašperšič pri domačih in Tevž Grandovec pri gostih) in izključitvi Krečiča zaradi domnevno grobega prekrška v nadaljevanju istega napada. Dvominutno kazen si je zaradi protestiranja prislužil tudi domači trener Jovičić in posledično so Koprčani ostali na igrišču s 3 igralci in vratarjem. Preobrat, kateremu smo bili priča v nadaljevanju je praktično zapečatil tekmo. 2 zaporedna zadetka Bratkoviča sta praktično potopila trebanjsko barko in gostje so v izteku srečanja popustili. Zmaga je tako pripadla domači ekipi, ki je na koncu slavila z rezultatom 39:34.

Pri domačih velja pohvaliti celotno ekipo, predvsem pa oba vratarja ter Žigo Smolnika in Uroša Rapotca, ki sta s konstantno dobro igro stebra domače ekipe. Odlično je odigral tudi Grega Krečič, ki je bil z 9. zadetki najboljši strelec pri domačih.

Koprčane čaka ta konec tedna težko gostovanje v Portu, kamor odhajajo danes ponoči.

Po koncu tekme so povedali:

Roman Šavrič (trener Trimo Trebnje): “Danes smo odigrali zelo korektno tekmo. Fantje so odigrali kvalitetno, držali so se navodil, ki so jih dobili v slačilnici. Žal niso imeli pomoči našega prvega vratarja, saj je poškodovan. V sami končnici smo popustili, saj so bili fantje preveč zmedeni. V igri s 3 igralci več smo prejeli 2 zadetka, dali pa nismo nobenega. Psihično smo padli v igri ampak generalno gledano smo odigrali dobro tekmo, saj nam je zmanjkalo 5 minut v končnici. Kopru čestitam za zmago, nam pa ne preostane drugega kot da treniramo naprej. Prej ali slej bomo tudi take tekme zmagali.”

Zoran Jovičić (trener Koper 2013: “Trimo ni naivna ekipa, saj igra igra zelo lep in tehnično izpopolnjen rokomet. Sami nismo bili dovolj agresivni, dovolili smo jim, da so razvili svojo igro. Obramba ni delovala, vratarji so imeli težko delo. Ekipi lahko samo čestitam za to, da smo vsi vztrajali do konca in, kljub temu, da smo igrali slabo, premagali Trimo.