Slovenj Gradec zapretil, a brez uspeha

700 gledalcev si je danes v Areni Bonifika ogledalo tekmo 14. kroga 1.A SRL, na kateri so domači premagali ekipo Slovenj Gradca 2011.

Zaradi težav z urednimi (rumenimi) dresi so domači začeli z gostujočo – modro odpravo. Uvodne minute so napovedovale napeto srečanje in tako je tudi bilo. Odličen začetek, kjer so domači povedli z 2:0, podprti z obrambami danes izredno razpoloženega Jureta Vrana, je očitno stimulativno vplival na goste, ki so strnili svoje vrste in po 2 napakah Kopra v napadu povedli v 8. minuti pri 3:4. Medla reakcija domačih je dala vetra korošcem, ki so v 16. minuti celo pobegnili na +2 (5:7). Ena izmed nerešljivih neznank za goste je bil Jure Vran (7. obramba v 18. minuti), ki je tako preprečeval gostom, da bi bolj pobegnili. Trener Jovičić je s kombinatorno igro in rotacijami na igralnih položajih dosegel željeno in v zadnji tretjini prvega polčasa smo videli lepo in atraktivno igro domačih, predvsem Zugana ter Sokoliča, ki v zadnjem času uspešno nastopa kot zamenjava za Rapotca. Polčas se je zaključil pri izidu 14:12.

Odmor je očitno prinesel malce preveč mira v domačih vrstah in gostje so v 36. minuti (zadnjič) ulovili priključek pri 15:15. Sledilo je obdobje nezbranosti pri gostih, kar so domači, podprti z Vranovimi obrambami s pridom izkoristili in v 40. minuti pobegnili na 3 zadetke prednosti pri 19:16. V 44. minuti sta sodnika izključila Bratkoviča in gostje so zadnjič zapretili, saj so se približali na zadetek zaostanka (19:18), vendar jim je za kaj več zmanjkalo moči. V 50. minuti je na 2-minutni počitek odšel Gašperšič a je razpoloženi domači vratar Vran zartl še zadnjo iskrico upanja pri gostih. Smolnik in Matijaševič sta z atraktivno igro razigravala soigralce in Koprčani so počasi a vztrajno nabirali prednost. V 55. minuti je Blaž Vončina ubranil strel iz 7. metrov Žanu Šolu in tako zapečatil srečanje. Domači so suvereno odigrali do konca ter vknjižili novo zmago z izidom 29:23. Novi 2 točki je tako ostajata doma!

Po tekmi so povedali:

Andris Celminš (Slovenj Gradec 2011): “Danes smo odigrali disciplinirano tako v obrambi in napadu. Zgubili smo nekaj žog iz zgrešili nekaj strelov ter napravili preveč napak v obrambi. To je bilo odločilno, da v zaključku srečanja nismo mogli držati priključka in ko je razlika narasla na 5 zadetkov je bilo konec. Kljub temu smo se poskušali vrniti v tekmo, vendar nam ni uspelo.”

Jure Vran (Koper 2013): “Danes smo odigrali čudno tekmo. Začeli smo v krču, kot da bi bili neogreti, brez pravega žara. Menim, da bi morali vsaj na domačih tekmah zaigrati bolj odločno tako v obrambi kot v napadu. Po drugi strani pa – če zmagujemo tekme s tako igro pomeni, da imamo nekaj v sebi in lahko naredimo še korak ali dva naprej v našši igri in zaigramo še bolje.”