Mladinci oslabljeni v Loko

Mladinci
RD Urbanscape Loka : RD Koper
34 : 24  (12 : 14)

V nedeljo, 22.1.2017, so naši mladinci gostovali pri vrstnikih RD Urbanscape Loka. Zaradi bolezni je tokrat na gostovanje potovalo zgolj 11 igralcev, med katerimi je bilo kar 5 fantov iz kadetske ekipe.

“Po uvodnem, zelo izenačenem delu, so v 10. minuti srečanja naši mladinci prešli v vodstvo (4:5). S preudarno igro v napadu so pletli mrežo okoli domače obrambe in iskali prostega igralca. S kombinatorno in potrpežljivo igro so prihajali do odprtih strelov in jih večino tudi realizirali. S tem so domači ekipi vzeli najmočnejše orožje – protinapad. Obrambna igra je bila organizirana in zelo disciplinirana. Različica 3-2-1 je domačinom povzročala težave pri organizaciji napadov in hitrem pretoku žoge. Z vztrajno igro v obrambi so prisilili gostitelje, ki so delali napake v napadu, izgubljali žoge, prebijanja, slabe podaje… Nekajkrat je odlično posredoval naš vratar, ki je z dobrimi obrambami dvigoval samozavest našim fantom. Kot pravijo je napad najboljša obramba, kar so naši mladinci demonstrirali s hitrim izvajanjem centra, ki je večkrat presenetil nepripravljeno domačo obrambo. Preudarna igra v napadu, odločna in trda igra v obrambi ter zelo zanesljiv vratar so bili dovolj za vodstvo na koncu prvega polčasa (12:14).

Na začetku drugega dela so domačini dosegli delni izid 3:0 in prešli v prvo vodstvo na tekmi (15:14). Naši fantje se niso predali in na vsak domač zadetek odgovorili z zadetkom. Krajša klop in mladost sta naposled naredili svoje. Zmanjkalo je zbranosti v napadu in moči v obrambi, kar so gostitelji izkoristili in z delnim izidom 10:0 naredili odločilno razliko (32:21).

Naši mladinci so se borili do zadnje minute, vendar je tokrat zmanjkalo malo energije in izkušenj. Tekma se je končala z izidom 34:24. Poraz je bil tokrat zgolj rezultatske narave.

Čestitke fantom in trenerju za borbenost in ekipni duh,” so še dodali v poročilu z zanimive tekme naših mladincev.