14.zaporedna zmaga mladincev; kadeti z novim trenerjem

Minuli vikend so s tekmami državnega prvenstva nadaljevali naši najmlajši. Mladinci so gostovali pri MRD Dobovi, kadeti in starejši dečki A so gostili ekipo velenjskega Gorenja, starejši dečki B pa MRK Ljubljano. Mlajši dečki A so se odpravili na gostovanje v Ribnico, mlajši dečki B pa v Škofjo Loko. 

MLADINCI

Mladinci nadaljujejo izjemen niz zmag. Tokrat so v Dobovi zabeležili 14.zaporedno zmago v letošnji sezoni.

Proti tretjeuvrščeni ekipi skupine za prvaka so prikazali odlično igro. Po izenačenem začetku, so fantje stopnjevali tempo ter z odlično igro v obrambi in disciplinirano igro v napadu hitro povečevali prednost.

Priložnost za igro so dobili vsi igralci in jo tudi zelo dobro izkoristili. Tudi tokrat je ekipo na dolgem gotovanju spremljala skupinica navijačev. Čestitke.

MRD Dobova : RD Koper 21 : 31

KADETI

Ekipo je konec prejšnjega meseca zapustil dolgoletni sodelavec kluba, Vili Ban. Trenerju Banu se zahvaljujem za dolgoletno sodelovanje in mu želimo vse dobro v nadaljni trenerski karieri. Ekipo kadetov bo do konca sezone vodil klubski kondicijski trener in trener ekipe starejših dečkov B, Matej Kleva.

Po krajšem premoru se je v soboto ponovno začelo kadetsko državno prvenstvo. Tokrat smo gostili RK Gorenje iz Velenja.

Začetek tekme so Koperčani pričeli zelo bojevito in tako ohranili prednost enega gola vse do 20. minute. V zadnjih 10. minutah prvega dela je domači ekipi nekoliko padla zbranost, kar je gostujoča ekipa izkoristila in povedla ter na odmor odšla s tremi goli prednosti.

Nekoliko slabši začetek drugega dela tekme je privedlo do tega, da so Velenjčani rezultat še povišali. Zadnji del tekme, so se koprski igralci ponovno zbrali in poskusili obrniti rezultat, vendar zaradi preveč zgrešenih čistih strelov, jim to ni uspelo. Na koncu je gostujoča ekipa zasluženo zmagala.

RD Koper : RK Gorenje Velenje 24 : 30 (12 : 15)

 

STAREJŠI DEČKI A 

V dvorani OŠ Koper so satrejši dečki A odigrali četrt-finalno povratno tekmo, z ekipo iz Velenja. V srečanje so vstopili z dobro igro v obrambi in razigranim napadom, tako da so v prvem polčasu vodili za dva, do tri gole. Najvišjo prednost so imeli pri rezultatu 10:5 in 11:6. Prednost bi lahko še povišali, vendar so zaradi tehničnih napak v proti napadu nekoliko nespretno izgubili dve žogi. V 21. in 22. minuti so bili zaradi izključitev naši fantje z dvema igralcema manj v polju. Sledila je slabša igra v obrambi in Velenčani so se do izteka prvega polčasa približali na dva gola.

Drugi polčas je bil še bolj razburljiv, saj so nasprotniki rezultat poravnali na 16:16 in nato prešli v vodstvo. Bili so v prednosti za gol ali dva vse do 47. minute, ko je s svojim četrtim golom Matija Apollonio rezultat izenačil na 26:26.

V končnici je domača ekipa povedla, odigrala v obrambi zelo angažirano in v napadu učinkovito. Velenjčani so ponovno izenačili na 28:28. V zadnjem napadu je bil domači igralec pri metu na gol neparavilno oviran in sodnika pa sta dosodila 7-metrovko. Luka Jevšinek je samozavestno zabil zadetek za zmago domače ekipe.

Pohvale ekipi in posameznikom za prikazano igro, borbenost in nepopustljiv pristop na današnjem srečanju.

RD Koper : RK Gorenje Velenje 29 : 28 (14 : 12)

STAREJŠI DEČKI B

V nedejo je bil na sporedu 4. krog četrt-finalne skupine. V domači dvorani so se fantje pomerili z ekipo iz Ljubljane. Prve minute tekme je bolje izkoristila gostujoča ekipa in tako povedla z 1:4. V nadaljevanju so se tudi naši fantje nekoliko zbrali in v 12. minuti tekme postavili izid na 12:12. Od tu dalje je bila igra na obeh straneh na podobni ravni. Nekaj dobrih potez in nekaj napak obeh ekip je pripomoglo, da sta ekipi odšle na odmor z rezultatom 13:13. Drugi polčas se je nadaljeval tako, kot se je prvi zaključil. Izenačujoč rezultat se je gibal vse do zadnjega dela tekme, ko je koprska ekipa v zadnji minuti imela napad za povišanje vodstva na dva gola razlike. Dvajset sekund do konca so naši fantje zgrešili, kar so gostje dobro izkoristili in v zadnjih sekundah zadeli za končni rezultat 24:24.

 

MLAJŠI DEČKI A

Polfinalna skupina se je za naše fante začela na gostovanju pri Ribnici. Fantje so pokazali, da so prišli po dober rezultat pred povratno tekmo. Kljub slabši strelski učinkovitosti so se na odmor odpravili z minimalnim zaostankom, 10 : 9. Ob polčasu smo se dogovorili kaj bomo popravili in tako probali nasprotnika presenetiti.

Dobro smo zaceli vendar sodniki z svojimi odlocitvami niso dovolili preobrata v naso korist i s tem se je povecevala prednost domacih fantov . Pri rezultatu 18:13 v korist Ribnice je trener vzel odmor in fantom dal se zadnje napotke kako zakljuciti tekmo. Fantje so navodila upostevali in ekmo pripeljali h koncu. Koncni retultat je bil 21:18 v korist domacih fantov.

Poraz nam je pokazal kje so pomankljivosti katere bomo pridno odpravljali do povratne tekme.

Vidi se velik napredek celotne ekipe v primerjavi z lanskim letom. Velja pohvaliti vse fante za borbenost in pristop posebej pa mladega Furlana, Dusica ter Sasvo Vuk Potier kateri so pokazali izjemno igro.

Naslednja tekma je v Novi Gorici.

 

MLAJŠI DEČKI B

Z gostovanjem v Loki smo začeli drugi del prvenstva. Na prvo tekmo smo žal zaradi bolezni prišli brez dveh pomembnih igralcev, Bandlja in Koradina. Domačini so se hitro odlepili in povedli. Za kaj več smo naredili preveč napak, tako v napadu kot v obrambi. Velja omeniti, da so prav vsi igralci dobili priložnost za igro.

Naslednji teden nas spet čaka gostovanje in sicer v Trebnjem.

RD Urbanscape Loka : RD Koper 32:17