Koprčani blizu presenečenja, a brez sreče v končnici

Arena Bonifika je danes gostila tekmo 4. kroga končnice za prvaka. V goste je prišla drugouvrščena ekipa Gorenja iz Velenja. Pričakovanja po porazu s Celjani pretekli teden so bila velika in domači so tekmo štartali precej bolje kot prejšnjo soboto. Pobudo so tudi tokrat prevzeli gostje in strelsko otvorili srečanje. Odgovor domačih ni izostal in gostje tokrat niso uspeli pobegniti. V 4. minuti sta sodnika na klop poslala Toskića zaradi prekrška nad Smolnikom, 3 minute kasneje so domači prvič povedli preko Rapotca (4:3). Razpoloženi domači vratar Jure Vran je tudi doprinesel svoj del k uspehu ekipe in ubranil 2 strela iz 7. metrov (v 8. minuti Brumnu; v 10. minuti Medvedu) in domači so v 9 minuti preko Sokoliča pobegnili na +2 pri 5:3. Minuto kasneje je gostujoči trener Plaskan izkoristil pravico do minute odmora ter strnil svoje igralske vrste. Sledil je delni izid 0:3 gostov ki so tako v 14. minuti ujeli priključek pri 6:6. Gorenje, ki je tako prevzelo pobudo na igrišču in izkoristilo padec v igri domačih, je povedlo in držalo vodstvo v svojih rokah vse do 20. minute. 3 minute kasneje je po ogorčnem boju domače povedel v vodstvo Smolnik z zadetkom za 10:9. Igra gol za gol se je tako nadaljevala vse do konca polčasa, ki se je zaključil z rezultatom 12:12. Všečna igra domačih igralcev, ki so igrali z veliko mero odločnosti je dobro obetala za drugi polčas.

Drugi polčas se je pri domačih začel slabše kot prvi in držali priključek vse do 39. minute. Matijaševič je tako po vstopu na teren pokazal nekaj atraktivnih potez, vendar tokrat to ni bilo dovolj. Velenjčani so strnili vrste v obrambi in domači so težko prihajali do strelov iz izdelanih akcij. Poleg tega je potrebno dodati, da se je še razbranil gostujoči vratar Ferlin (13 obramb) in tako še dodatno oteževal delo igralcem Kopra. Zadnje izenačenje smo videli v 50. minuti, ko je za 19:19 zabil Planinc. 3 minute kasneje se je pri gostih poškodoval Brumen (udarec v koleno). Nekaj upanja nam je z natančnimi streli še dajal Aleks Vlah, vendar to ni zadostovalo. Gostje, ki so premogli več zbranosti so tako v 56. minuti že pobegnili na + 4(20:24) in tako praktično zaključili srečanje. Zadnji poskus – osebno pokrivanje igralcev Gorenja ravno tako ni prinesel želenega učinka in tekma se je tako zaključila z izidom 20:26.

2 točki torej odhajata v Velenje, mi se pa moramo spočiti in pripraviti na zelo pomembno tekmo naslednji teden, ko fantje odhajajo na gostovanje v vedno vročo Ribnico.

Forza Koper!