Koprčani boljši od Maccabija

Včeraj so se rokometaši Kopra 2013 v sklopu pripravljalnih tekem pred začetkom sezone 2017/18 odpravili v Kranjsko Goro, kjer so se pomerili z ekipo Maccabi Srugo Rishon Lezion.

Koprčani, ki zavzeto trenirajo pod budnim nadzorom Veselina Vujovića, Vanje Kralja in Saše Roganovića so prišli po skalp izraelskega prvaka. Tekma se je začela izenačeno, kljub vsemu so gostje iz Izraela začeli malce previdneje ter omogočili Koprčanom, da prevzamejo pobudo in slednji so povedli ter zadržali vodstvo v svojih rokah vse do konca tekme. Gostje so po uvodni zadržanosti stopili na plin in z odlično kombinatoriko držali priključek s Koprčani. Največ dela so v prvem polčasu imeli s krožnim napadalcem gostov, ki je z dobrim blokiranjem in angažirano igro povzročal težave koprski obrambi in vratarju Blažu Vončini. Slednji je v prvem polčasu zbral 5 obramb.

V drugem polčasu so gostje pritisnili ter z agresivno igro poizkušali izenačiti vendar, se koprčani niso pustili presenetiti ter ohranili prednost vse do konca tekme. V drugem polčasu velja ravno tako pohvaliti borbenost in angažiranost pri vseh igralcih, pohvaliti je potrebno tudi vratarja Jureta Vrana, ki je z odličnimi obrambami (ubranil 2 7-metrovki) spravljal ob živce goste iz Izraela. Tekma se je tako zaključila z zmago igralcev Kopra pri izidu 28:24.

Skozi celotno tekmo smo lahko videli ogromno rotiranja na vseh igralnih pozicijah, kjer je trener Kopra preizkušal različne igralne kombinacije ter več obrambnih postavitev in preizkušal svoje igralce. Na terenu smo videli sicer nekaj napak, ki so posledica (še) neuigranosti, videli pa smo tudi dosti pozitivnih stvari v vseh segmentih igre, ki nas navdušujejo in nam dajejo dobre napovedi za prihajajočo sezono.

Pred Koprčani so še 4 tedni priprav, čakajo jih še 3 pripravljalne tekme in prijateljski turnir v Dobovi.

Vabljeni vsi na tekmo ta četrtek, 17.08. v Areno Bonifika, ko bodo igralci Kopra odigrali prijateljsko tekmo z ekipo RK Umag.

Po tekmi so povedali:

Saša Roganović (Koper):”Glede na to, da je za nami šele 10 dni priprav je popolnoma razumljivo, da je med samo igro prihajalo do nakap. Videli smo pa dobro in srčno igro v obrambi, visok motivacijski nivo vseh igralcev na terenu in to nas je pripeljalo do zmage. S tako željo in mladostjo, kot so jo pokazali fantje verjamem, da bo iz dneva v dan boljše in, da se bo nivo igre definitivno še dvignil.”

Saam Freukel (Maccabi):”Najprej bi se rad zahvalil igralcem Kopra. So mlada in izredno perspektivna ekipa. Pozna se nam, da smo utrujeni, saj nismo igrali tako agresivno, ko smo želeli. Kljub vsemu je viden napredek v primerjavi s tekmo proti Celju. Upam, da bomo zadnjo pripravljalno tekmo v Sloveniji bolje odigrali in zmagali. Vso srečo v prvenstvu!”

FORZA KOPER!!!