Kako so igrali naši mladi konec tedna

DRŽAVNO PRVENSTVO – 2. krog

Tekmovanja pri nižjih selekcijah se nadaljujejo – ta konec tedna je bil na vrsti drugi krog državnega prvenstva. Dokaz, da je bilo na igriščih zelo pestro kažejo rezultati in sicer – zmaga, izenačen izid in poraz. Kratek povzetek dogajanja spodaj.

 

STAREJŠI DEČKI B

RD Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina : RD Koper 32:27 (16:9)

 

Tekmo na sosedskem derbiju proti ekipi iz Hrpelj so fantje pričeli v enaki postavi kot v prvem krogu. Do 8. minute je bil rezultat neodločen. Sledile so manjše napake v napadu in obrambi, kar so Hrpeljci izkoristili in napravili delni izid 10:2. V drugem delu tekme so naši fantje popravili napake iz prvega polčasa in zmanjšali razliko, vendar je za presenečenje zmanjkalo časa. Kljub temu, da je to drugi poraz v novi sezoni, se vsi zavedamo, da morajo fantje pridno trenirati, saj bodo le tako iz tekme v tekmo kazali boljše predstave.

Strelci: Nadarevič 9, Makovec 7, Tišler 5, Matti 3, Laganis 2, Moljk 1

Naslednja tekma bo v soboto, 23.9. v Novi Gorici.

***
STAREJŠI DEČKI A

RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina – RD Koper 2013

26:26 (14:14)

 

V drugem krogu državnega prvenstva smo se pomerili s Kozino. Fantje so v tekmo šli s pravim pristopom in tako popravili vtis tekme proti Izoli Izolo. Skozi celotno tekmo se je rezultat neprestano lomil. Prednost obeh ekipi ni bila nikoli večja od dveh golov. V zadnjih sekundah srečanja so si naši fantje priborili 7-metrovko. Realiziral jo Muminović in tako dokončno postavil rezultat na 26:26.

Strelci: Muminović 15, Pribac 3, Ujičič 3, Šau 3, Makovec 1, Ojo 1

 

Naslednja tekma bo v soboto, 23.9. v Novi Gorici.

***

KADETI

RD Škerjanc Jadran Hrpelje Kozina : RD Koper 28:33 (15:19)

Kadeti Kopra se vračajo iz težkega gostovanja v Hrpeljah z obema točkama, s katerima so se učvrstili na vrhu lestvice.
Tekmo so začeli odločno in kmalu so prišli do vodstva 1:3. Uporni domačini so stalno pretili, a do vodstva niso prišli. Koprčani so si sredi polčasa ustvarili že šest golov prednosti, 12:18 je pisalo na semaforju. V tem obdobju se je izkazal vratar Palamar, ki je ubranil kar tri 7-metrovke. Domačini so do konca polčasa znižali rezultat na 15:19.
V drugem polčasu so Hrpeljci zaigrali na vse ali nič, a so znižali rezultat le na tri gole. Trener Ban je poslal v igro vse razpoložljive igralce, ki so igrali dobro v obrambi in tako preprečevali, da bi domačini dosegali lahke gole. V napadu se je dobro odrezal mladi Muminović, ki je dosegel svoje prve gole za kadetsko ekipo. S pametno igro so gostje vodstvo petih golov držali do konca tekme in se tako veselili nove zmage. Za igro v napadu lahko pohvalimo najboljše strelce Grlja, Tunanovića in Stavanjo.
Strelci: Grlj 9, Tunanovič 9, Stavanja 5, Mijatovič 3, Ganz 3, Bangijev 2, Muminovič 2

Naslednja tekma bo v soboto, 23.9. v Novi Gorici.