2 točki ostajata v Mariboru

Po napornem vikendu, tekom katerega so naši fantje dosegli izjemen rezultat z uvrstitvijo v finale pokalnega tekmovanja, jih je danes čakalo zahtevno gostovanje v Mariboru. 

Na začetku tekme sta bili ekipi izenačeni, prevzeli smo pobudo in si priigrali 2 zadetka prednosti pri rezultatu 2:4. Za dobrim začetkom je sledilo slabše obdobje, v katerem nismo uspeli premagati fizično močnejše obrambe domače ekipe. Z delnim izidom 5:0 so Mariborčani zbežali na +3 (7:4), vendar se naši fantje niso predali in izenačili na 8:8. V drugem delu prvega polčasa sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, a razlika ni nikoli presegla enega zadetka. Tako se je polčas zaključil neodločeno z izidom 13:13. 

V prvem delu drugega polčasa smo imeli večkrat možnost, da prednost povečamo na 2 zadetka, a nam tudi zaradi pomanjkanja športne sreče to ni uspelo. Pri Mariborčanih je izstopal Špelič, ki je 6 od 9 zadetkov dosegel v drugem polčasu. Tako so Mariborčani povedli za 2 pri rezultatu 19:17, pričakovati je bilo, da bodo naši fantje čutili utrujenost zaradi dveh odigranih tekem, a temu nj bilo tako, saj so izid izenačili pri 20:20 in 22:22. Izid je bil še izenačen pri 23:23 in 24:24. Domača izkušenejša ekipa je v končnici dosegla še 2 zadetka, mi pa zgrešili strel iz ugodne pozicije in neuspešno odigrali akcijo, ki je bila dogovorjena v zadnjem time outu.

Kljub porazu velja pohvaliti čisto vse igralce za pristop in borbenost in verjamemo, da so si pridobili dragocene izkušnje, ki jim bodo služile na prihodnjih tekmah končnice za prvaka. Tekme si bodo sledile sreda sobota, neprekinjeno do 28.5.2016. Že v soboto prihaja v goste ekipa Celje Pivovarna Laško. Tekma bo na sporedu ob 20.00 v Areni Bonifiki. To bo nova priložnost, da dokažemo da vendarle Celje ni v taki premoči  kot je pokazal zadnji obračun v finalu pokala in s pomočjo zvestih navijačev uprizorimo tekmo, ki bo razburljiva do konca. Vabljeni! 

Forza Koper!