2.turnir MDC; usepešno sezono nadaljujejo mlajši dečki A in B

Minuli vikend je v Bonifiki potekal 2.turnir mlajših dečkov C. Turnirja sta se, poleg dveh naših ekip, udeležili tudi ekipi Mitola iz Sežane ter sosenja Izola. Prav tako pa so s tekmami državnega prvenstva nadaljevali tudi mlajši dečki A in B. 

MLAJŠI DEČKI A

Po nekoliko daljšem premoru je ekipa mlajših dečkov A odigrala povratno tekmo z vrstniki iz Nove gorice. Uvod v tekmo je bil obetajoč in v prvem polčasu so fantje igrali po navodiliht renerja. Ekipi sta se pridružila tudi dva igralca iz ekipe mlajših dečkov B, ki sta dobila priložnost za dokazovanje in ga tudi s pridom izkoristila (Muha ter Bandelj).

Drugi polčas so dobili priložnost za dokazovanje prav vsi, a trenerjevih pričakovanj niso izpolnili.
V nadaljevanju sezone nas čaka še nekaj dela, da bomo v nadaljevanju lahko pokazali vse kar znamo.
Naslednjo tekmo bo ekipa odigrala na Kozini.
MLAJŠI DEČKI B
Po kratki pavzi smo s prvenstvom nadaljevali mlajši dečki B.
V goste so nam prišli vrstniki iz Nove Gorice. Po izenačenem uvodu smo hitro povedli in z dobro igro polčas dobili z rezultatom 15:10. V nadaljevanju tekme so v igro vstopili vsi domači igralci. Izkazali so se z dobro igro tako v obrambi kot v napadu. Prednost se je tako samo še povečala za končnih 26:18.
Že naslednji vikend nas čaka nova tekma, in sicer gostovanje v Hrpeljah.
RD Koper : MRK Nova Gorica 26 : 18
MLAJŠI DEČKI C

V soboto, 18. 1. 2020, smo v domači dvorani Arena Bonifika organizirali turnir v kategoriji mlajših dečkov C, na katerem sta ponovno nastopili ekipa fantov letnik 2009 (MDC) in ekipa mlajših fantov iz predselekcije. Tokrat sta bili naši nasprotnici ekipa RD Butan plini Izola in ekipa RK Mitol Sežana.

Vsaka ekipa je odigrala 2 tekmi, po dva 12-minutna polčasa. Kljub temu, da obe koprski ekipi trenirata le na igriščih manjših dimenzij (šolske telovadnice), smo tekme odigrali na igrišču uradnih velikosti, kar predstavlja velik izziv za fante, tako v fizičnem, kot taktičnem smislu, saj je potrebno preteči veliko večje razdalje, podaje so daljše, pregled nad igro in zakrivanje nasprotnikovega igralca pa otežkočen zaradi večjega prostora igre.

Sežansko ekipo so sestavljali predvsem mlajši fantje, tako, da sta jih obe ekipi Kopra nadigrali v vseh elementih rokometne igre. Ekipa Izole pa je predstavljala nekoliko trši oreh, vendar sta se ji prav tako obe koprski ekipi izjemo zoperstavili. Priložnost v igri so dobili vsi igralci, saj je ravno pridobivanje igralnih izkušenj v tej kategoriji v ospredju. Pohvaliti gre vse fante za borbenost, požrtvovalnost in izjemno angažiranje pri igri.

Že naslednjo soboto se obe ekipi odpravljata v Celje na Pokijev turnir, kjer lahko pričakujemo vneto borbo, saj so za zmagovalce predvidene medalje in pokali.