2. turnir predselekcije in mlajših dečkov C

Minuli vikend so se svojega drugega turnirja udeležili tudi naši najmlajši. Rokometaši predselekcije so v soboto, 22.12., organizirali domači turnir v Areni Bonifika. Turnirja sta se udeležili še ekipa Kronosa iz Logatca in sosedje iz Butan Plin Izola. Mlajši dečki C pa so se v nedeljo, 23.12., odpravili na turnir v Logatec.

PREDSELEKCIJA

V soboto pred novoletnimi počitnicami je predselekcija odigrala drugi turnir v domači Areni Bonifika. Sestavili smo dve ekipi fantov letnik 2009 in mlajših, ki sta poleg medsebojne, odigrala še tekmi proti vrstnikom iz RD Butan Plin Izola in RK Kronos iz Logatca. Za razliko od prvega turnirja, ko smo igrali tekme na zmanjšanem igrišču, smo se tokrat preselili na igrišče uradnih velikosti z znižanimi goli. Posamezna ekipa je igrala s petimi igralci v polju ter vratarjem. Tekme so trajale 15 min brez premora. Rezultat se ni beležil.

Sprememba velikosti igrišča je sprva mlade rokometaše nekoliko begala, vendar so se fantje, ki čez leto trenirajo le na zmanjšanem igrišču, zelo dobro prilagodili. Pokazali so tehnično-taktične elemente kot so vtekanja v prazen prostor, povratne podaje, varanja in preigravanje ter kritje in ustavljanje nevarnega igralca na zelo visokem nivoju. Pri doseganju golov na začetku prve tekme niso bili najbolj uspešni, vendar se je realizacija kmalu zelo izboljšala. Kljub utrujenosti igralcev, ki jo je prinesla sprememba velikosti igrišča, so fantje pokazali veliko željo po zmagi nad nasprotniki, ne glede na to ali so iz drugega kluba ali soigralci.

 

MLAJŠI DEČKI C

V nedeljo smo z ekipo mlajših dečkov C, letnik 2008, odpotovali na turnir v Logatec. Na turnirju sta sodelovali še domača ekipa RK Kronos Logatec in RD Mitol Sežana. Kljub temu, da je v pravilih za najmlajšo kategorijo predviden mini rokomet, torej igra z individualno obrambo po celotnem igrišču s petimi igralci v igrišču in vratarjem, sta nasprotni ekipi, ki sicer že tekmujeta v višjih kategorijah, odigrali tekmi s šestimi igralci v polju s postavljeno, consko obrambo. Tako smo se tudi mi prvič letos preizkusili v rokometu, kot ga igrajo starejše kategorije. Tekmi sta trajali dva polčasa po 12 minut, rezultat pa se ni beležil.

Na prvi tekmi proti fizično močnejšim in hitrejšim nasprotikom iz Sežane, so fantje igrali v velikem krču, izgubili precej žog in zgrešili veliko strelov, v obrambi pa so nastopili neprepričljivi. Na drugi tekmi proti vrstnikom iz Logatca so naši rokometaši zbrali več poguma in nastopili bolj suvereno. Kljub še vedno precej višjim nasprotnikom so se z njimi dostojno borili, dosegli nekaj zelo lepih zadetkov in ustavili precej nasprotnikovih napadov. Kljub malemu ali ničnemu številu treningov posvečenim igri z in proti conski obrambi, so Koprčani pokazali nekaj lepih zaključkov napadov in borbenost v obrambi, zato lahko pričakujemo, da bomo z dobrim delom do konca leta še veliko napredovali.