TURNIR V MINI ROKOMETu

Na predzadnjem turnirju mini rokometa letošnje sezone, ki je potekal v soboto, 12.5.2018, v telovadnici Osnovne šole Koper, se je ponovno zbralo veliko mladih rokometašev.

Številka je ponovno dodobra presegla stotico. Kot običajno, so se najprej pomerili najmlajši, prvo- in drugošolci. Izmed 10 ekip sta se ponovno izkazali ekipi OŠ Dušana Bordona, ki sta dosegli prvo in drugo mesto, vsaka v svoji skupini (A in B). Prvo mesto v skupini B je pripadlo ekipi OŠ Antona Ukmarja.

Kasneje so prišli na vrsto še starejši rokometaši, tretje- do petošolci. Ob odsotnosti ekipe OŠ Sveti Anton in veliki zastopanosti OŠ Dušana Bordona, ki je sestavila kar 4 ekipe, so se le tej zelo dobro odrezali. Dosegli so prvo in tretje mesto v skupini A. Druga skupina B je bila zelo izenačena. Kar tri tekme so se zaključile z izenačenim rezultatom. Na koncu je prvo mesto, z le eno točko prednosti, dosegla ekipa OŠ Koper, drugo mesto pa sta si delili tretja ekipa Dušana Bordona in ekipa Antona Ukmarja.

Napredek vseh udeleženih je zelo velik. Lovljenja in podaje ter streli na gol so natančnejši, igra v obrambi, kritje in spremljanje  svojega igralca sta učinkovitejša, vtekanja, odkrivanja, varanja ter preigravanja pa številčnejša.

Vse to se kaže v večjem številu doseženih zadetkov (pri mlajših je številka narasla na 134, kar je 44 več kot na prvem turnirju, pri starejših pa na 175, kar je 25 več) in manjšem številu tehničnih napak. Pozitivna energija in navdušenost mladih igralcev se samo stopnjuje in vrhunec nedvomno pričakujemo na zadnjem turnirju, ki bo potekal sredi junija v sklopu Dneva rokometa, ki ga bomo organizirali v RD KOPER.

Forza Koper!!!!