Loka presenetila Koper in odnesla 2 točki na Gorenjsko

Koprčani so danes odigrali zadnjo domačo tekmo v državnem prvenstvu. V goste je prišla ekipa Urbanscape Loka, ki trenutno zaseda 5. mesto na lestvici.

Koprčani so začeli medlo in prepustili gostom pobudo tako, da so slednji povedli z 0:4. V 6. minuti je Bratkovič zadel za 1:4 ter tako strelsko otvoril tekmo za domače. Kljub temu pri Kopru nismo videli tistega žara, ki je bil prisoten na zadnjih tekmah – ne v obrambi ne v napadu. Na drugi strani so gostje z agresivno igro zlahka držali vajeti tekme v svojih rokah, Kavčič (najboljši strelec pri gostih s 7 zadetki) je v 9. minuti pod pasivo zadel za 2:5.  3 minute kasneje sodnika nista dosodila prekrška nad Vlahom, ki je prišel v 100% priložnost za strel. V 14. minuti je Luka Magdalenič ubranil 7-metrovko Jesenku. Gostje so v nadaljevanju nekoliko popustili tako, da smo vili najbližje izenačenju v 20. minuti, ko je Bratkovič zabil iz penala (6. od skupno 10 zadetkov) za 8:9. Padec koncentracije v nadaljevanju je omogočil gostom, da so se ponovno odlepili in pobegnili na 3 zadetke prednosti na 9:12, predvsem zaradi neučinkovitosti domačih v napadu. V samem izteku polčasa, natančeneje v 28. minuti, smo spet bili priča nerodnosti domačih igralcev, ki se niso dovolj hitro vračali v obrambo in gostje so dosegli 2 lahka zadetka v prazna domača vrata, kar je omogočilo igralcem Loke, da so ponovno pobegnili na lepo prednost 5 zadetkov ter tako postavili rezultat polčasa na 11:16.

Drugi polčas je pokazal nadaljevanje prvega, kjer igralci Kopra niso našli rešitve na postavljeno gostujočo obrambo in slednji so to s pridom izkoriščali ter ohranjali razliko. Neučinkovitost domačih se je kazala tudi v nervozi na domači klopi, sodnika sta tako v 37. minuti pokazala rumeni karton pomočniku trenerja Vanji Kralju. V 43. minuti so gostje prvič na srečanju celo povedli s 6 zadetki prednosti po golu Bradeška za 16:22. Minuto kasneje je gostujoči vratar Juričan vpisal 2 zaporedni obrambi. V 47. minuti se je pri domačih izkazal Postogna s svojo 4. obrambo (od skupnih 7) in angažiral Grzentiča, ki je bil sam v protinapadu in zadel za 18:22. Domači so tako nekoliko pritisnili na plin in poizkušali zapretiti ter ujeti priključek. To jjim je deloma tudi uspelo, saj so z malo bolj aktivno igro v obrambi prisilili goste, da so izgubli 2 zaporedni žogi, obakrat je zadel Rapotec in zaostanek je skopnel na vsega 3 zadetke (20:23), ko je semafor kazal dobrih 9 minut do konca srečanja. V 52. minuti je Vlah poceni zapravil žogo v napadu, gostje so to izkoristili in zadeli prazna domača vrata. 2 minuti kasneje je Loka zadela preko Kavčiča z igralcem manj in ponovno so pobegnili na +5 pri 20:25. V zadnjih 5 minutah so domači ponovno zapretili in v 59. minuti celo ujeli priključek pri 25:26. V samem zaključku srečanja je našim fantom zmanjkalo nekoliko športne sreče in zmaga z 2 točkama je odšla v Škofjo Loko, ki je bila danes definitivno boljši nasprotnik.

Prihodnji teden čaka naše fante sklepno dejanje te sezone, ko v petek odhajajo na zadnjo tekmo končnice v Ribnico.