Prvo prijateljsko tekmo so naši zaključili z zmago

Danes so naši fantje odigrali prvi pripravljalno tekmo proti RK Ajdovščini. Kot smo že nekajkrat omenili, bosta naš klub in RK Ajdovščina v letošnji sezoni sodelovala, in sicer nekaj naših mladincev bo zaigralo tudi za ajdovski rokometni klub, ki trenutno igra v 1. B ligi.

Tekma se je začela brez večjih presenečenj. Obe ekipi sta rabili kar nekaj časa, da sa se uigrali, saj vse do 5.minute tekme nismo videli nobenega zadetka. Nato pa so se naši fantje hitro razigrali ter na prvi odmor odšli s 7 zadetki prednosti. Rezultat ob polčasu je bil 10 : 3 za RD Koper.

Tudi v drugem delu tekme nismo videli nobenih večjih sprememb. Naši fantje so dobro strnili vrste v obrambi, v napadu pa niso imeli nobenih večjih težav. Videli smo tudi kar nekaj atraktivnih akcij. Na svoji prvi tekmi v novem klubu, se je odlično izkazal vratar Mirza Haseljić. Drugi del tekme se je končal z rezultatom 22 : 5 za naše fante.

Tudi v zadnjem delu se je naša ekipa kar dobro razigrala. Ajdovci nam niso uspeli več slediti, razšli so se z rezultatom 34 : 8 v korist naših fantov.

Vsekakor je bila današnja prijateljska tekma odličen trening za obe ekipi. Naši fantje so se prvič lahko preizkusili v novi zasedbi, svojo sliko pa si je lahko ustvaril tudi naš novi trener Peter Mičović.

Med našimi so se danes najboljše izkazali Adam Bratkovič, ki je zadel kar 9-krat, sledil mu je Tilen Sokolič s 5 zadetki in Dean Dolenc s 4 zadetki.

Pri Ajdovcih pa sta bila najučinkovitejša Tunanovič, ki je zadel 3-krat in Bratina z 2 zadetkoma.

 

V soboto pa nas čaka druga prijateljska tekma proti HC Kärnten iz Celovca, s pričetkom ob 11.uri. Se vidimo v Bonifiki!