PO PETIH ZAPOREDNIH ZMAGAH PRIZNALI PREMOČ

Po petih zaporednih zmagah so naši rokometaši morali priznati poraz. Ekipa RD LL Grosist Slovan je bila, v Športnem parku Kodeljevo, boljša z rezultatom 29:25.

Gostovanje v Ljubljani, ne glede na nasprotnika, vedno velja za izjemno zahtevno in borbeno. Na začetku srečanja sta z izjemnimi obrambami v ospredje stopila oba vratarja. Rok Jelovčan je po treh minutah igre obranil sedem metrovko, po kateri je Tine Poklar protinapad spremenil v zadetek. Domača ekipa je v zaključku prvega dela srečanja stopila na plin in prešla v vodstvo s 15:13.

Tekma se je nadaljevala z redno izmenjavo zadetkov. Po 43 minutah igre so ljubljančani vodili s petimi goli razlike in tako dosegli najvišje vodstvo na tekmi. Naši fantje se niso predali in s šestimi minutami do konca, prek uspešno izvedene sedem metrovke Staša Slatinka Jovičića, razliko zmanjšali na le dva gola. 

Ekipa Slovana se je v zaključku uspešno obranila naših napadov in tako zadržala vodstvo do konca tekme, ki se je končala z rezultatom 29:25.

Naši rokometaši se bodo na parket vrnili 20. marca, ko bodo v domači Areni Bonifika gostili moštvo MRK Krka.

RD LL Grosist Slovan : RD Koper 29:25 (15:13)

RD Koper: Slatinek Jovičić 7, Poklar 5, Kete 4, Žagar 4, Makuc 2, Breznikar 2, Pavlović 1, Marić, Muminović, Sanabor, Jelovčan, Konjevič, Logar, Smolnik, Moljk, Dolenc.

Uroš Rapotec, trener RD Koper:

“Mislim, da zaslužena zmaga Slovanovcev. Mi nismo igrali na nivoju, ki smo ga prikazali v zadnjih petih tekmah. Na žalost smo po lepem nizu izgubili, ampak gremo naprej. Vemo, da igramo v ligi, kjer lahko vsak premaga vsakega. Gremo naprej in čakamo na naslednjo tekmo.”

FOTOGALERIJA

LESTVICA