PRIPRAVLJENI NA POPRAVNI IZPIT

Letošnjo, 31. izvedbo, državnega prvenstva smo pričeli z vedno neugodnim gostovanjem pri RD Slovan. V Športni dvorani Kodeljevo smo, po trdem boju, morali gostiteljem iz prestolnice priznati premoč s 25:23.

Še pred začetkom srečanja se je v Športni dvorani Kodeljevo dalo čutiti izjemno napetost. Tekmovalno sezono smo otvorili z golom Matevža Žagarja v drugi minuti srečanja. Slednje je bilo v prvem polčasu vselej izenačeno, saj se nobena ekipa ni oddaljila za več kakor dva gola. Vseeno pa je bil rezultat ob polčasu naklonjen nam – saj nas je pred odhodom v garderobo, z golom iz sedmih metrov, v vodstvo z 11:12 popeljal Žiga Smolnik.

Ob ponovnem prihodu na igrišče smo prevzeli pobudo in suvereno držali vodstvo. Po 39. minutah igre smo, z izjemnim golom Dragana Pavlovića, prešli v najvišje vodstvo na tekmi (15:18). Vendar sledile so minute gostiteljev, saj so postavili delni izid 5:2 in tako, četrtino ure pred koncem tekme, rezultat izenačili na 20. Nato je vajeti v svoje roke prevzel domači vratar, ki je s serijo izjemnih obramb poskrbel za to, da smo do konca srečanja uspeli doseči le tri gole in tako ostali brez točk/-e. Ob zadnjem sodnikovem pisku je na semaforju pisalo 25:23 v korist rokometašev iz Ljubljane.

Vendar se v Koper vračamo z dvignjeno glavo, saj vemo, da bomo že v petek, pred svojimi zvestimi navijači, imeli priložnost za popravni izpit. Trenutno so v prodajo stopile sezonske vstopnice. Za več informacij pritisnite TUKAJ.

 

Uroš Rapotec, trener RD Koper:

»Dobro. Prava prvoligaška tekma. Mislim, da so moji fantje, kljub temu, da smo tekmo izgubili, prikazali eno lepo predstavo. Imamo sicer še vedno težave s poškodbami, kar se nam pozna, ampak to ni pomembno! Gremo naprej na naslednjo tekmo, ki je doma v Kopru!«

 

RD LL Grosist Slovan : RD Koper 25:23 (11:12)

RD Koper: Špruk 4, Smolnik 4, Žagar 4, Moljk 3, Poklar 3, Breznikar 2, Pavlović 2, Makuc 1, Makovec, Kete, Furlan, Muminović, Konjevič, Logar, Jelovčan, Vujović.

 

STATISTIKA

 

LESTVICA

 

#ZmagujemoSkupaj