Z DOBRO IGRO DO POMEMBNE ZMAGE

Naši rokometaši se z gostovanja pri RK SVIŠ Ivančna Gorica vračajo s polnim izkupičkom. V sklopu 9. kroga Lige NLB smo bili boljši z rezultatom 24:28.

Po enotedenskem premoru smo se na parkete Lige NLB vrnili z gostovanjem v Ivančni Gorici. Domačo ekipo SVIŠ-a smo na začetku tekme presenetili z hitrimi napadi in tremi zadetki Tineta Poklarja, prek katerih smo po sedmih minutah igre vodili s 3:1. V naslednjih treh, pa je domača ekipa postavila identičen delni izid in rezultat izenačila na 4:4. Sledil je prevzem vodstva, katerega smo suvereno zadržali vse do konca prvega polčasa, ki se je, po zadetku Matevža Žagarja, zaključil z rezultatom 11:14.

Domača ekipa je v drugi del srečanja krenila suvereno. Po 12 minutah igre so uspeli rezultat izenačiti na 18:18. Vendar smo na izenačenje odgovorili z delnim izidom 4:1 in tako ponovno vzpostavili zanesljivo vodstvo. Bor Breznikar nas je, z zadetkom v 58. minuti srečanja, popeljal v vodstvo s 23:27 in tako odgovoril na vprašanje o zmagovalcu. Ob zadnjem sodnikovem žvižgu je na semaforju pisalo 24:28 za RD Koper.

Naslednjo soboto je na sporedu nova domača tekma. V Areni Bonifika bomo, ob 18. uri, gostili RK Maribor Branik.

 

Uroš Rapotec, trener RD Koper:

»Pričakovali smo tako težko tekmo od prve minute. Vedli smo, da so domačini zelo neugodni – borijo se – igrajo od prve do zadnje minute in jaz jim čestitam za borbo. Mi pa smo odigrali dobro obrambo, z golmanom na čelu; pametno v napadu in mislim, da smo zasluženo zmagali.«

 

RK SVIŠ Ivančna Gorica : RD Koper 24:28 (11:14)

RD Koper: Poklar 11, Žagar 7, Makuc 3, Breznikar 2, Špruk 2, Muminović 2, Moljk 1, Pavlović, Konjevič, Smolnik, Sanabor, Vujović, Jelovčan, Morato, Logar.

 

STATISTIKA

LESTVICA

 

Foto: RK SVIŠ Ivančna Gorica