VSE MISLI NAPROTI ŠKOFJI LOKI

Naše rokometaše ta petek, ob 18. uri, čaka nova preizkušnja v Ligi NLB! V sklopu 12. kroga bomo gostovali v Škofji Loki pri ekipi RD Urbanscape Loka.

Pred nami je drugo zaporedno gostovanje in obenem priložnost za doseg druge zaporedne zmage. Pretekli konec tedna smo gostovali pri rokometaših RD Herz Šmartno in visoko zmagali (21:32). Na drugi strani pa imamo naše tokratne nasprotnike, ki v letošnji sezoni še ne poznajo poraza na domačem terenu. Ekipa iz Škofje Loke trenutno, z osmimi zmagami, zaseda tretje mesto na lestvici državnega prvenstva. Moramo pa izpostaviti dejstvo, da so v preteklem krogu morali priznati poraz na gostovanju v Slovenj Gradcu s 21:15.

Medsebojni obračuni tokratnih dveh nasprotnikov so vselej zanimivi. V poslednjih petih tekmah smo se dvakrat veselili zmage; dvakrat smo se zadovoljili s točko; enkrat pa je zmaga ostala v Škofji Loki. Slednje so se tokratni domačini veselili v zadnjem medsebojnem obračunu, 24. aprila letos, po zadetku v izdihljajih srečanja, ki se je zaključilo z rezultatom 29:28. V Kopru pa smo se nazadnje pomerili 17. februarja, ko smo suvereno slavili z rezultatom 30:23.

Pričakujemo lahko izjemno borbo dveh kakovostnih ekip z različnimi motivi za zmago. Vabljeni na ogled tekme preko našega Facebook kanala.

 

Jaka Moljk, kapetan RD Koper:

»Po sobotni tekmi s KD Herz Šmartno, nas zdej čaka nova tekma že v petek proti Škofji Loki. Mislim, da bo šlo za eno zelo težko tekmo; vemo, da so oni doma zelo močna ekipa; igrajo zelo hiter rokomet – dosti tečejo, zato se bomo mogli zelo dobro pripraviti na njih, oz. se na njih že pripravljamo. Tako, da pričakujemo eno težko tekmo in upamo, da bomo v Koper prinesli dve točki, ki jih krvavo potrebujemo. Forza Koper!«

 

#ZmagujemoSkupaj