NEPOPUSTLJIV BOJ IN NOVI DVE TOČKI

Naši rokometaši so v domači Areni Bonifika prišli do novih dveh pomembnih točk. V sklopu 18. kroga Lige NLB smo bili od RK Slovenj Gradec boljši s 35:32.

Sobotni rokometni večeri so vselej nekaj posebnega in tako je bilo tudi tokrat, ko je izjemno vzdušje v Areni Bonifika popestril razburljiv boj dveh ekip, ki so bile do danes na lestvici izenačeni. Tekmo so bolje otvorili gostje, saj so po 15 minutah igre vodili z rezultatom 6:9. Vodstvo so zadržali vse do 28 minute, ko je Žiga Smolnik rezultat izenačil na 16. Do zaključka polčasa smo bili priča še petim zadetkom; poslednjega pa je, s sekundo pred zvokom sirene, gostom zadal naš kapetan Jaka Moljk in tako svoje soigralce v slačilnico poslal z vodstvom 19:18.

V drugi polčas smo vstopili s težkim stopalom na plinu. Hitri napadi in protinapadi so bili za gostujoče rokometaše nerešljiva uganka. Po 12 minutah igre smo suvereno vodili z rezultatom 27:21. Gostje so se po minuti odmora prebudili in hitro postavili delni izid 4:0 ter se tako vrnili v igro za dve točki. Kljub temu pa smo v zaključku srečanja obdržali mirno kri in prek zadetkov Andraža Makuca in Bora Breznikarja prišli do zmage s 35:32.

Tretja zmaga pod vodstvom Bojana Čotarja in druga zaporedna v Ligi NLB. Naslednji konec tedna je na sporedu reprezentančni premor. Konec meseca marca pa nas čaka zahtevno gostovanje v Trebnju.

 

RD Koper : RK Slovenj Gradec 35:32 (19:18)

RD Koper: Smolnik 7, Poklar 7, Zugan 4, Moljk 4, Breznikar 3, Makuc 3, Žagar 3, Špruk 2, Kete 2, Pavlović, Muminović, Konjevič, Vujović, Morato, Logar, Jelovčan.

 

Bojan Čotar, trener RD Koper:

»Čestital bi fantom za zasluženo zmago. Slovenjgradčanom želim še naprej vse dobro. Mi smo bili napadalno zelo korektni. Mogoče je manjkala kakšna obramba več. Tekma, kot smo pričakovali ni bila lahka, vendar smo jo imeli predvsem v drugem polčasu pod nadzorom in zasluženo zmagali.«

 

FOTOGALERIJA

STATISTIKA

LESTVICA

 

#ZMAGUJEMOSKUPAJ