3. turnir mini rokometa

V soboto, 26.1.2019, smo organizirali že tretji turnir mini rokometa. Odvijal se je v dvorani osnovne šole Koper, ponovno pa so sodelovale vse koprske osnovne šole; OŠ Koper, OŠ Antona Ukmarja, OŠ Dušana Bordona, OŠ Dekani, OŠ Škofije, OŠ Sveti Anton, OŠ Prade, OŠ Šmarje, OŠ Marezige in OŠ Pier Paolo Vergerio Koper.

Ponovno smo bili z udeležbo zelo zadovoljni, saj se je zbralo kar 110 otrok. S turnirjem smo začeli ob 9:30. uri zjutraj, ko so svoje rokometno znanje pokazali otroci 1. in 2. razredov omenjenih osnovnih šol. Kot nam je že v navadi, je turnir potekal na dveh igriščih, igra je trajala osem neprekinjenih minut. Sicer se je med samim dvobojem rezultat meril, ampak na koncu ni štel veliko. Važen je bil predvsem napredek in pridobljeno znanje otrok. Med odmori je bilo poskrbljeno tudi za igro. Ponovno smo imeli sedeči rokomet in dva miselna poligona. Otroci so se zelo zabavali.

Ob 12.uri pa se je začel drugi del turnija, ko so svoje rokometno znanje pokazali otroci od 3. do 5.razreda omenjenih osnovni šol. Tu je bil sam sodniški kriterij nekoliko strožji, pravila pa so bila več ali manj enaka. Tudi starejši rokometaši so igrali na dveh igriščih, osem neprekinjenih minut. Tudi pri starejših otrocih smo opazili velik napredek v sami igri, nekateri izmed njih se že lahko spogledujejo z vključitvijo v našo predselekcijo.

S samo izvedbo in udeležbo turnirja smo bili v RD Koper zelo zadovoljni. Naslednji, že 4. turnir mini rokometa planiramo v začetku meseca marca.