NA PRVO GOSTOVANJE V RIBNICO

Naše rokometaše čaka prvo gostovanje v novi rokometni sezoni. V soboto, ob 19. uri, se bodo pomerili proti RD RIKO Ribnica.

Liga NLB je že v polnem teku. V prvem krogu smo v domači Areni Bonifika gostili rokometaše RK SVIŠ Ivančna gorica. Po suverenem vodstvo skozi celotno tekmo so gostje, z dvema igralcema več na parketu, uspeli rezultat v zadnji sekundi izenačiti na 31:31. Po tem rezultatu so naši fantje dobili dodatno zagnanost in motivacijo, da to soboto pridejo do prve zmage v novi rokometni sezoni. 

Naloga pa nikakor ne bo enostavna. Pred nami so rokometaši Ribnice, ki so na domačem terenu vselej zahteven nasprotnik. V preteklem krogu so gostovali pri RK Gorenje Velenje in priznali visok poraz s 33:26. Kljub temu pa Ribničane nikakor ne smemo podcenjevati. V pretekli sezoni so namreč uspeli zmagati na obeh medsebojnih srečanjih z našimi fanti. Septembra so v Kopru slavili s 25:30; meseca februarja pa na domačem parketu s 33:31.

Pred nami je prava rokometna poslastica, ki jo ne sme zamuditi noben rokometni oboževalec.

 

Bor Breznikar, igralec RD Koper:

“V soboto se odpravljamo na eno izmed težjih gostovanj v ligi, v Ribnico. Po sobotni tekmi in izgubljeni točki proti Svišu smo analizirali našo igro in se dobro pripravili na ekipo Ribnice. Verjamem, da se bomo držali dogovorov in navodil trenerja, da se lahko v soboto iz Ribnice vrnemo z dvema točkama. Sigurno pa to ne bo lahko in bomo za ti dve točki morali garati vseh 60 minut.”

 

#ZMAGUJEMOSKUPAJ