SUVERENA DOMAČA ZMAGA

Naši rokometaši so dosegli drugo zaporedno zmago. V domači Areni Bonifika so s 26:15 premostili odpor RK Jeruzalem Ormož.

Po daljšem obdobju je bila Arena Bonifika ponovno prizorišče Lige NLB. Začetek srečanja je zaznamovala dobra igra v obrambi obeh ekip, saj smo po 15 minutah igre videli le sedem zadetkov. V nadaljevanju smo stopnjevali tempo in tako minuto pred koncem prvega polčasa prišli do vodstva s štirimi zadetki. Gostje so nato uspeli še enkrat zadeti in smo tako v slačilnico odšli ob rezultatu 12:9.

V drugem polčasu smo dobri obrambi priključili tudi izjemno igro v napadu, saj smo v nadaljevanju postavili delni izid 6:0 in tako sedem minut pred koncem tekme vodili kar z 11 zadetki razlike. Omenjeno vodstvo pa smo zadržali tudi do konca srečanja in tako vpisali drugo zapredno zmago, ob rezultatu 26:15.

Že v sredo nas čaka nov izziv, in sicer obalni derbi! V sklopu Pokala Slovenije se bomo v sosednji Izoli pomerili z RK Butan Plini Izola. Lepo vabljeni!

 

Uroš Čuk, pomočnik trenerja RD Koper:

»Še ena težka tekma je za nami. Z odlično obrambo smo prišli do pomembnih dveh točk. Upam, da bomo tako nadaljevali tudi naprej. Zdej nas čaka še ena težka tekma v Pokalu z Izolo. Ob tej priložnosti vabim vse navijače, da se udeležijo obalnega derbija, ki bo sigurno zanimiva tekma.«

 

RD Koper : RK Jeruzalem Ormož 26:15 (12:9)

RD Koper: Žagar 7, Bratkovič 4, Poklar 3, Marić 3, Kete 2, Moljk 2, Bekrič 2, Stojanović 1, Konjevič 1, Zugan 1, Breznikar, Sanabor, Furlan, Vujović, Morato, Đurica, Jelovčan.

 

FOTOGALERIJA

STATISTIKA

LESTVICA

 

#ZMAGUJEMOSKUPAJ