4.turnir MiniRokometa

Minulo nedeljo, 17.3., smo organizirali že 4.turnir mini rokometa, katerega se je udeležilo 110 otrok. Ponovno so sodelovale vse koprske osnovne šole; OŠ Dušana Bordona, OŠ Antona Ukmarja, OŠ Dekani, OŠ Koper, OŠ Marezige, OŠ Pier Paolo Vergerio Koper, OŠ Prade, OŠ Sveti Anton, OŠ Škofije in OŠ Šmarje.

Turnir se je tokrat odvijal na naši znani lokaciji, v Areni Bonifika. Zbor otrok od 1.-2. razreda smo imeli ob 9.uri zjutraj, s turnirjem smo pričeli ob 9:30. Po skupinskem ogrevanju so bili otroci razporejeni v osem skupin (večinoma so bile to skupine po šolah iz katerih prihajajo). Igrali so na dveh igriščih, po načelu vsak z vsakim. V polju so bili štirje igralci in en vratar. Igralni čas je bil 10 minut. Ker smo že krepko čez polovico šolskega leta, je sam napredek pri maljših zelo opazen. Počasi že napredujejo k naprednemu znanju rokometa (vodenje, prekrški, ipd). Turnir prve skupine se je zaključil ob 11.uri.

Zbor druge skupine oz. otrok od 3.-5.razreda je bil ob 11:30.uri, pričetek pa ob 11:45. V tej skupini je bilo število udeležencev nekoliko večje. Sestavili smo osem skupin po približno deset igralcev. Tudi pri starejših so skupine igrale po načelu vsak z vsakim na dveh pripravljenih igriščih. Tudi tukaj je bil igralni čas 10 minut. Pri starejših otrocih pa je bil sodniški kriterij že nekoliko strožji. Sodnika sta bila zelo natančna pri korakih, vodenju in prestopih. Nekateri izmed udeležencev se že razvijajo v prave rokometaše.

Seveda pa je bilo poskrbljeno tudi za tiste, ki niso igrali. Med igrišči smo imeli pripravljen rokomet sede in napihljiva igrala, na katerih so pod budnim očesom učiteljic otroci tekmovali v štafeti.

Naslednji turnir mini rokometa bomo organizirali v začetku meseca maja.

Hvala vsem otrokom za udeležbo in dobro voljo!