5. turnir mini rokometa

Minulo nedeljo, 12.5., se je odvijal že peti oz. predzadnji turnir mini rokometa. Tokrat je bila sama udeležba nekoliko nižja (udeležilo se ga je le 120 učencev koprskih osnovnih šol), vendar pa dobre volje in tekmovalnosti ni manjkalo.

Najprej so s turnirjem začeli najmlajši učenci, učenci 1. in 2. razredov koprskih osnovnih šol. Le teh je bilo okoli 55. Ponovno smo igrali na dveh igriščih, po načelu vsak proti vsakemu, po 10 minut. Naši najmlajši so pokazali izjemen rokomet in velik napredek od začetka šolskega leta. To nam je lep dokaz, da se na osnovnih šolah naša interesna dejavnost odlično izvaja. Ponovno je bilo poskbljeno tudi za zabavo. Otroci so si med čakanjen na svojo tekmo krajšali čas na zanimivem in miselnem poligonu ter na igrišču, kjer so igrali sedeči rokomet. Seveda se moramo tu zahvaliti vsem prostovoljcem animatorjem, ki so skrbeli za red in varnost otrok. Prav tako je bilo ob zaključku poskrbljeno za malico.

Kmalu po končanem prvem delu je s turnirjem pričela druga skupina učencev, učenci od 3.-5. razreda. Udeležba le-teh je bila do sedaj najvišja, udeležilo se jih je okoli 65. Tudi tukaj smo ograli na dveh igriščih, po deset minut, po načelu vsak proti vsakemu. Pri starejših učencih je bil sam sodniški kriterij nekoliko višji. Videl se je velik napredek. Otroci so nam postregli z zanimivimi dvoboji in lepim rokometom. Tudi za najstarejše je bilo poskrbljeno vartsvo med tekmami ter malico ob koncu turnirja.

V začetku junija, natančneje 8.6., nas čaka še zadnji turnir. Vsekakor pa bomo z interesnimi dejavnostimi nadaljevali tudi v naslednjem šolskem letu.