50. mednarodni rokometni TV turnir šampijonov, Doboj 2018 (BiH)

Med 14. in 18. avgustom se naši fantje odpravljajo na 50. mednarodni rokometni TV turnir šampijonov “Doboj 2018” (BiH). Za naše fante in prav tako za trenersko zasedbo bo to prva večja preizkušnja pred samim začetkom sezone.

Poleg naše bo na turnirju prisotnih še 7 ekip; iz Danske, Romunije, Slovaške, Izraela, Srbije ter Bosne in Hercegovine. Žreb je našim fantom določil mesto v skupini A, kjer so še CSA Steaua (RO), Tatran (SK) in RK Sloga (BiH). Prvo tekmo bodo odigrali že 14.8. ob 21.uri proti rokometnemu klubu Tatran iz Slovaške.

Sama rdeča nit turnirja je, da bi povezali čim več držav bivše skupne države SFRJ, letos so se na turnir prijavile le nekatere, in sicer ena ekipa iz Slovenije in Srbije ter dve ekipi iz Bosne in Hercegovine. Ostale udeleženke turnirja so še ekipe iz Izraela, Slovaške, Danske in Romunije. Naj omenimo še, da so organizatorji poskrbeli tudi za pester zabavni program. S t.i. “Parado športa” bomo poleg rokometnih tekem imeli na voljo tudi veliko zabavnih aktivnosti (koncerti), turnir pa bo popestren tudi z veličastnim ognjemetom. Seveda ne smemo mimo samih sponzorjev. Največji sponzor turnirja je prav mesto Doboj, veliko vlogo pri financiranju pa je v letošnjem letu imela tudi Republika Srbija. Naj še omenimo, da turnir v Doboju velja za enega izmed največjih turnirjev v tej regiji, že samo ime “Turnir šampijonov”  nam pove, da bodo na turnirju sodelovale le najboljše ekipe.

Več informacij o samem turnirju in razporedu tekem si lahko preberete na spletni strani:

http://www.tvturnirdoboj.com

Peter Mičović, trener: “Ta turnir bo odličen začetek sezone, tako zame kot za ekip0, saj sodeluje kar nekaj dobrih evropskih ekip. Zame bo pomembno predvsem to, da preverim ekipo in same igralce. Na koncu tega turnirja mislim, da bom že imel izoblikovano nekakšno predstavo o tem, kako bom uredil samo hiearhijo v ekipi.”

Uroš Rapotec, kapetan: “Vsekakor bo ta turnir ena pozitivna izkušnja, vemo, da bodo na turnirju sodelovale same dobre ekipe. Na samem turnirju bomo šele začeli delati tako, kot bo sam trener zahteval, kar bo on želel nam pokazati oz. kar bo zahteval od nas, bomo na samem turnirju poskušali dati v našo igro.”