7-metrovka odločila zmagovalca po izteku igralnega časa

Polne tribune v Areni Bonifika so napovedovale vroče vzdušje, ki spremlja derbije, kot smo ga gledali danes v Areni Bonifika.

Koprčani so tekmo začeli brez suspendiranega Rapotca. Kljub odsotnosti kapetana so začeli odločno in prevzeli niti igre v svoje roke. Z dobro igro v obrambi so uspešno zaustavljali napade gostujoče napadalne linije. V 9. minuti je Vlah ukradel žogo in sam stekel v protinapad ter zadel za 6:3. Gostje, ki se v začetnih minutah v obrambi niso uspeli sestaviti, so po zaslugi Skuška držali priključek. Kljub temu so Koprčani ohranjali prednost, v 14. minuti je Grzentič z lepim prodorom povedel na 8:5, tri minute kasneje je Vlah asistiral Marića, ki je s strelom iz 6. metrov popeljal domače na +4 pri 10:6. Sledilo je nekaj temnih minut Kopra in gostje so dosegli delni izid 3:0 in ujeli priključek pri 10:9. V 24. minuti je Vujović iz igre potegnil Vrana in v vrata poslal Vončino, vendar brez večjega učinka. Domača obramba je kljub temu dobro delovala, saj so domači fantje uspešno zaustavljali Henigmana in mu preprečevali, da je dosegal zadetke iz lahkega položaja. Dve minuti pred koncem polčasa je Sokolič iz 7. metrov zadel vratnico pri 13:12, v naslednjem napadu so gostje izenačili. V zadnji minuti so domači poizkusili doseči zadetek s 7 igralci v polju, prišlo je do zmede pri vračanju v obrambo in gostje so dosegli lahek zadetek ter odšli na odmor z golom prednosti pri rezultatu 13:14.

Drugi polčas je otvoril Bratkovič z zadetkom po ubranjenem strelu iz 7. metrov in izenačil na 14:14. V naslednjih 2 minutah je Ribnica izvedla delni izid 2:0 in pobegnila na 14:16, reakcija domače klopi ni izostala in Vujović je vzel minuto odmora. Padec koncentracije pri domačih je še vedno trajal, kljub temu smo v 39. minuti videli lepo obrambo Vrana, ki je poslal žogo v protinapad do Matijaševiće, ki je z lepo asistenco angažiral Marića in znižal zaostanek na 18:20. 2 minuti kasneje so domači prestregli žogo v obrambi in Matijašević je tokrat poslal žogo do Sokoliča, ki je znižal zaostanek na 20:21. Odgovor gostov ni izostal, zadetka Setnikarja in Kovačiča sta goste ponovno popeljala na +3 pri 20:23. Koprčani so strnili vrste in s z dobro igro v obrambi uspeli ponovno ujeti priključek, podprti z obrambami Vrana, ter dosegli 3 zaporedne zadetke in prišli na vsega zadetek zaostanka pri 24:25. V 54. minuti sta sodnika izključila Henigmana zaradi nešportnega obnašanja, le nekaj sekund kasneje je Bratkovič zadel iz 7. metrov in izenačil na 27:27. 2 minuti kasneje je Matijašević z atraktivnim zadetkom popeljal Koprčane v vodstvo (28:27). Dve minuti pred koncem sta sodnika dosodila 3. izključitev za Grzentiča, ki je danes dobro odigral, in gostje so povedli po zadetku Knavsa z 28:29. Koper je izenačil preko Vlaha, vendar so gostje z metom iz sredine igrišča v prazna domača vrata ponovno povedli. Krečič je nato izenačil in gostom je za napad ostalo slabe pol minute, kar so s počasno igro in iskanjem šanse za strel s pridom izkoristili, saj so izsilili sedemmetrovko 3 sekunde pred iztekom igralnega časa. Skušek (nocoj 5x uspešen iz 7. metrov) ni izpustil priložnosti in prinesel novo zmago svoji ekipi – zmaga Ribnice z izdom 30:31.

Kljub porazu lahko rečemo, da igra domačih fantov napreduje, potrebno bo še odpraviti nihanja v koncentraciji in s tem tudi težave tako v napadu kot v obrambi.

Naše fante čaka naslednji teden tekma v Dobovi, kjer bo ponovno vroče.