Agresivna obramba in borba pripeljali do nove zmage

Odigrana je bila tekma 19.kroga 1.NLB lige proti ekipi Jeruzalem Ormoža. Po nekoliko slabših zadnjih dveh odigranih tekmah so fantje danes potrebovali zmago, ki bi jih varno popeljala v končnico za prvaka. Po borbenih šestdesetih minutah so Koprčani na koncu zasluženo slavili z 27 : 19.

Na današnji tekmi ekipa še vedno ni mogla računati na poškodovanega Janeza Gučka, ki že okreva po poškodbi leve dlančnice. Na prejšnji tekmi se je lažje poškodoval krožni napadalec Rok Marić, ki je svoje soigralce danes spremljal iz tribune. Priložnost za igro sta dobila Črt Grlj in Andraž Makuc.

Tekma se je začela zelo izenačeno. Ekipi sta si izmenjavali gole, domača ekipa si več kot dva zadetka prednosti ni uspela priigrati. Agresivna obramba in natančno izdelane akcije pod vodstvom organizatorja  Žige Smolnika, so nas v 15.minuti polčasa pripeljale do vodstva petih zadetkov. Za 8 : 3 je zadel Grega Krečič. Napeti drugi del prvega polčasa je vlival kar nekaj vroče krvi v obe ekipi. Vendar so fantje uspešno in zbrano pripeljali polčas do konca in se na odmor odpravili z osmimi zadetki prednosti, 16 : 8.

Drugi polčas so fantje začeli nekoliko v krču in gostom dopustili, da so se jim 39.minuti približali na štiri zadetke zaostanka, 18 : 14. Tako v prvem kot v drugem polčasu pa je bil nepogrešljivi del ekipe vratar Mirza Haseljić, ki je na koncu zbral kar devet obramb, od tega kar dve 7-metrovki. Danes je vredno pohvaliti celotno ekipo, ki se je borila do zadnjega sodnikovega žvižga ter si priigrala novi dve točki. Končni rezultat je bil 27 : 19.

V naslednjem krogu nas čaka gostovanj pri novomeški Krki.

Statistika, 19.krog Zapisnik, 19.krog