Blizu presenečenja na tekmi proti Celju

V zadnjem krogu rednega dela državnega prvenstva, smo v Kopru lahko spremljali ponovitev tekme iz finala pokala Slovenije, med RK Celje Pivovarna laško in domačini RD KOPER 2013. 
Po prepričljivem porazu v finalu pokala, so bile želje Koprčanov, da na domačem parketu pokažejo, da razlika med Celjani in Koprčani le ni tako velika in da se lahko enakovredno kosajo z njimi, kar se je na koncu tudi pokazalo na igrišču, kjer so morali Celjani pokazati vse svoje znanje, da so odpeljali na Štajersko novi dve točki.
Po začetnem golu Koprčanov in vodstvu 1:0, so na igrišču zagospodarili gosti iz Celja, kjer so predvsem z odlično igro v obrambi in hitrimi protinapadi, polnili mrežo domačinov in prišli do vodstva s 5 goli razlike ( 3:8 in 4:9) v 14 minuti. V tem obdobju domačini niso in niso našli poti do gola, pa tudi gostujoči vratar Lesjak je nakajkrat odlično posredoval in tudi dosegel zadetek preko celotnega igrišča. 
V drugi polovici prvega polčasa pa so se domačini otresli pritiska in zaigrali v svoji najboljši podobi. Stisnili so vrste v obrambi, svoje je dodal vratar Vran in prednost gostov se je iz minute v minuto zmanjševala. Tako je v 20. minuti Smolnik s svojim 3 zadetkom znižal na 10:13, 3 minute kasneje pa 2 zaporedna zadetka Gašperšiča za 12:14. V zadnjih sekundah pa sta nezgrešljivi Bratkovič in Smolnik presenetila goste in izvedla “zepelin” in dvignila lepo polno Bonifiko na noge in nakazala, da se obeta zanimiv drugi polčas. Rezultat prvega polčasa je bil 15:16.
V drugem polčasu pa se je na igrišču razvnel pravi boj, za vsako žogo, za vsak gol, za vsako obrambo. Celjani so v začetku drugega polčasa držali gol ali dva prednosti, vendar domači se niso predali in v 37. minuti tudi izenačili na 18:18. Da poteka prava borba na igrišču, je nakazal že prvi rdeči karton, ki ga je prejel gostujoči igralec Poteko zaradi 3 izključitev. V naslednjih minutah so bili Celjani v prednosti enega ali dveh golov, vendar se domačini niso predali in “dihali za ovratnik” celjanom. 
Na 45. minuti smo spet videli rdeč karton na strani Celja, tokrat Blagotinšek zaradi udarca v glavo. Že takoj v naslednjem napadu pa rdeč karton domačemu igralcu Moljku, pravtako zaradi udarca v glavo. Sodnika v tem delu igre nista dopustila grobe igre in prestrogo izključila še Smolnika.
V 50. minuti je Vlah znižal na 24:25, vendar so celjani odgovorili z dvema zadetkoma in prednosti povišali na 3. Zadnje upanje za ugoden rezultat je prinesel poškodovani Krečič (arkada) in v 55. minuti znižal na 26:28.
V zadnjih minutah so domačini zaigrali na vse ali nič, dopustili Celjanom več prostora, kar so s pridom izkoristili in premagali Koprčane z 28:33, kar pa je glede na potek tekme, previsoka razlika.
Čestitke vsem igralcem in strokovnemu štabu za prikazano igro, za borbo, za srce, ki bije za Koper in čestitke gledalcem in navijačem na tekmi, ki vedno pripravijo izvrstno vzdušje in samo želimo si takih predstav na igrišču in bo prišel trenutek ko bomo premagovali tudi take ekipe kot je Celje. Zakaj pa ne? 
Strelci za Koper
Bratkovič 7
Smolnik 6
Krečič, Gašperšič, Gorela 4
Vlah, Rapotec, Sokolič 1

V zadnjem krogu rednega dela državnega prvenstva, smo v Kopru lahko spremljali ponovitev tekme iz finala pokala Slovenije, med RK Celje Pivovarna laško in domačini RD KOPER 2013. Po prepričljivem porazu v finalu pokala, so bile želje Koprčanov, da na domačem parketu pokažejo, da razlika med Celjani in Koprčani le ni tako velika in da se lahko enakovredno kosajo z njimi, kar se je na koncu tudi pokazalo na igrišču, kjer so morali Celjani pokazati vse svoje znanje, da so odpeljali na Štajersko novi dve točki.

Po začetnem golu Koprčanov in vodstvu 1:0, so na igrišču zagospodarili gosti iz Celja, kjer so predvsem z odlično igro v obrambi in hitrimi protinapadi, polnili mrežo domačinov in prišli do vodstva s 5 goli razlike ( 3:8 in 4:9) v 14 minuti. V tem obdobju domačini niso in niso našli poti do gola, pa tudi gostujoči vratar Lesjak je nakajkrat odlično posredoval in tudi dosegel zadetek preko celotnega igrišča. V drugi polovici prvega polčasa pa so se domačini otresli pritiska in zaigrali v svoji najboljši podobi. Stisnili so vrste v obrambi, svoje je dodal vratar Vran in prednost gostov se je iz minute v minuto zmanjševala. Tako je v 20. minuti Smolnik s svojim 3 zadetkom znižal na 10:13, 3 minute kasneje pa 2 zaporedna zadetka Gašperšiča za 12:14. V zadnjih sekundah pa sta nezgrešljivi Bratkovič in Smolnik presenetila goste in izvedla “zepelin” in dvignila lepo polno Bonifiko na noge in nakazala, da se obeta zanimiv drugi polčas. Rezultat prvega polčasa je bil 15:16.

V drugem polčasu pa se je na igrišču razvnel pravi boj, za vsako žogo, za vsak gol, za vsako obrambo. Celjani so v začetku drugega polčasa držali gol ali dva prednosti, vendar domači se niso predali in v 37. minuti tudi izenačili na 18:18. Da poteka prava borba na igrišču, je nakazal že prvi rdeči karton, ki ga je prejel gostujoči igralec Poteko zaradi 3 izključitev. V naslednjih minutah so bili Celjani v prednosti enega ali dveh golov, vendar se domačini niso predali in “dihali za ovratnik” celjanom. Na 45. minuti smo spet videli rdeč karton na strani Celja, tokrat Blagotinšek zaradi udarca v glavo. Že takoj v naslednjem napadu pa rdeč karton domačemu igralcu Moljku, pravtako zaradi udarca v glavo. Sodnika v tem delu igre nista dopustila grobe igre in prestrogo izključila še Smolnika.V 50. minuti je Vlah znižal na 24:25, vendar so celjani odgovorili z dvema zadetkoma in prednosti povišali na 3. Zadnje upanje za ugoden rezultat je prinesel poškodovani Krečič (arkada) in v 55. minuti znižal na 26:28.V zadnjih minutah so domačini zaigrali na vse ali nič, dopustili Celjanom več prostora, kar so s pridom izkoristili in premagali Koprčane z 28:33, kar pa je glede na potek tekme, previsoka razlika.

Čestitke vsem igralcem in strokovnemu štabu za prikazano igro, za borbo, za srce, ki bije za Koper in čestitke gledalcem in navijačem na tekmi, ki vedno pripravijo izvrstno vzdušje in samo želimo si takih predstav na igrišču in bo prišel trenutek ko bomo premagovali tudi take ekipe kot je Celje. Zakaj pa ne? 

Strelci za Koper:

Bratkovič 7

Smolnik 6

Krečič, Gašperšič, Gorela 4

Vlah, Rapotec, Sokolič 1