BORBA V ARENI ZLATOROG

Naši rokometaši so na gostovanju pri državnih prvakih prikazili izenačen boj, ki pa v zaključku ni zadostoval za pozitiven izid. V sklopu 4. kroga Lige NLB so proti RK Celje Pivovarna Laško priznali poraz s 34:30.

Kljub temu, da velja Arena Zlatorog za najtežje gostovanje v državnem prvenstvu, so naši rokometaši v tekmo vstopili borbeno in z željo po polnem izkupičku. Slednje je bilo razvidno v samem začetku srečanja, saj smo po petih minutah rokometa vodili z 2:4. Celjani so imeli pripravljen odgovor v obliki delnega izida 3:0. Do zaključka prvega polčasa smo suvereno držali vodstvo in v več trenutkih vodili s tremi zadetki razlike. V prvih 30 minutah je bil izjemno razpoložen naš ostrostrelec, Tine Poklar, ki je dosegel kar osem zadetkov (skupaj 11). Ob odhodu v slačilnico smo vodili z rezultatom 15:16.

Drugi del tekme smo otvorili v slogu prvega in z zadetkom kapetana Jake Moljka prešli v vodstvo z dvema zadetkoma prednosti. Gostje pa so izkoristili vsako napako in jo kaznovali z zadetkom. Tako so uspeli ponovno ustvariti delni izid 4:0, ki jim je ustvaril odlično podlago za zadrževanje vodstva do zaključka tekme. V zadnjih nekaj minutah smo se ponovno približali preobratu, a vendar so gostje prikazali svojo kakovost in zadržali vodstvo. Tekma se je zaključila s 34:30 v korist Celjanov.

Naslednji konec tedna nas čaka nova domača tekma, ki pa, zaradi svetovnega prvenstva v taekwondo-ju, ne bo odigrana v Areni Bonifika, ampak v Modri dvorani, Hrpelje. Lepo vabljeni na ogled 5. kroga Lige NLB, v katerem bomo, v soboto 8. oktobra, ob 19. uri,  gostili RK Slovenj Gradec.

 

Benjamin Bekrič, trener RD Koper:

“Mislim, da smo prvi polčas odigrali zelo korektno in bili zraven do 40 minute, potem smo naredili enih par napak in Celjani so to izkoristili.”

 

RK Celje Pivovarna Laško : RD Koper 34:30 (15:16)

RD Koper: Poklar 11, Žagar 5, Vujović 3, Zugan 3, Marić 2, Bekrić 2, Bratković 2, Moljk 1, Furlan 1, Sanabor, Breznikar, Stojanović, Kete, Morato, Štavar, Đurica.

 

FOTOGALERIJA

STATISTIKA

LESTVICA

 

#ZmagujemoSkupaj