BORBA ZA DOBER NAMEN

Pred našimi rokometaši je še zadnja domača ligaška tekma v koledarskem letu 2022. V petek, ob 18. uri, bomo gostili RK Trimo Trebnje.

Petkova tekma ima tudi dobrodelno noto, saj bomo v sodelovanju z Radiem Capris zbirali sredstva za Hladilnik toplega srca. Poleg želje po dobrodelnosti, je močno prisotna tudi želja po novih dveh točkah, ki vsekakor ne bodo prišle zlahka. Naši tokratni tekmeci so rokometaši Trima, ki v tekmo vstopajo s tretjega mesta državnega prvenstva. Enako kakor mi so v zadnjih petih tekmah dosegli izkupiček štirih zmag in enega poraza, ki pa je prišel s strani istega nasprotnika – RK Gorenje Velenje.

Pretekla medsebojna srečanja so bila vselej zanimiva in vredna ogleda, a vendar je statistika v prid gostom s Trebnja. V sklopu lanske sezone smo v obeh primerih priznali poraz. V sklopu zadnjih petih tekem pa smo le enkrat prišli do pozitivnega izkupička – 19. decembra 2020, ko smo doma remizirali ob rezultatu 26:26.

Lepo vabljeni na derbi dveh ekip v odlični formi in obenem k dobrodelnosti. Se vidimo v petek v Areni Bonifika.

 

Adam Bratkovič, igralec RD Koper:

“Samozavestni pričakujemo Trebnje. Vemo, da k nam prihaja mogoče v tem trenutku najmočnejša ekipa v ligi. Mi lahko gremo sproščeno v tekmo, samozavestno. Na domačem terenu se definitivno ne bojimo nikogar. Letos v taki formi bomo pokazali eno borbeno, ter pravo predstavo in verjamem, da bomo drago prodali kožo na domačem parketu.”

 

#ZMAGUJEMOSKUPAJ