BORBENOST NI ZADOSTOVALA ZA TOČKI

Naši rokometaši so po borbeni igri in manjku sreče morali priznati poraz. V sklopu 10. kroga Lige NLB so bili rokometaši RK Maribor Branik boljši z rezultatom 20:22.

Naelektrenost je bila čutiti še pred začetkom srečenja teh dveh ekip, ki ju je na lestvici Lige NLB ločila le točka. Izenačen pričetek tekme sta zaznamovala obra vratarja, ki sta se izkazala z izjemnimi obrambami. Po osmih minutah igre smo z golom Tomislava Špruka prešli v vodstvo s 4:3. Sledila je spodbudna igra gostov iz Štajerske, ki so v naslednjih napadih prevzeli vodstvo. Slednjega so uspešno zadržali do konca prvega polčasa. Še pred odhodom v garderobo smo z izjemno obrambo sedem-metrovke Roka Jelovčana in zadetkom Žige Smolnika zaostanek znižali na 11:12.

V drugi del tekme smo vstopili s pravo mentaliteto, vendar nam je enostavno zmanjkalo tisto nekaj športne sreče. Gostje pa so nadaljevali s kakovostnimi napadi. Drugi polčas so zaznomavale vratnice, zgrešeni »sicerji« in raznolike sodniške odločitve. Gostje pa nikakor niso spustili tempo igre in tako vodstvo suvereno zadržali do konca tekme. Končni rezultat je bil 20:22.

 

RD Koper : RK Maribor Branik 20:22 (11:12)

RD Koper: Poklar 6, Špruk 4, Sanabor 2, Makuc 2, Pavlović 1, Breznikar 1, Moljk 1, Žagar 1, Smolnik 1, Konjevič 1, Muminović, Vujović, Morato, Logar, Jelovčan

 

Uroš Rapotec, trener RD Koper:

»Vedli smo, da nas čaka težka tekma. Sigurno lahko vsaka ekipa vsakega premaga. Mi danes nismo bili dorasel tekmec – mislim, da smo naredili preveč napak; predvsem v napadu, saj smo zgrešili preveč strelov. Mislim, da si danes nismo zaslužili. Mislim, da so fantje sposobni veliko več in žal tega danes niso uspeli prikazati. Del krivde je tudi na meni.«

 

FOTOGALERIJA

STATISTIKA

LESTVICA