Buum turnir Umag

Minuli vikend so se ekipe mlajših dečkov A in B ter starejših dečkov B udeležile mednarodnega turnirja v Umagu. Fantje so na turnirju nabrali veliko novih izkušenj, manjkalo pa ni niti dobre družbe in zabave.

MLAJŠI DEČKI A

Za vikend se je ekipa mlajših dečkov A udeležili mednarodnega turnirja v Umagu. Pomerili so se z ekipo iz Trsta in dvema ekipama iz Velenja Gorenja.

Prva tekma je bila na sporedu v soboto ob 9.30 proti Trstu. Fantje so od prve minute zagrizli in prikazali odlično predstavo ter tako zabeležili prvo zmago. Preostali del dneva so ekipa in strokovni team preživela v dvorani, kjer so si ogledali ostale tekme.

Drugi dan se je začel nekoliko kasneje in sicer prvo tekmo so naši fantje odigrali ob 11.30 proti RK Velenju 2. Scenarij je bil podoben, kot proti Trstu. Ekipa je pokazala pravi karakter in odigrala tako kot zna ter na trenutke presenetila z dobrimi potezami tako v napadu, kot tudi v obrambi. Zabeležili so drugo zmago. Sledil je kratek počitek in odločilna tekma za prvo mesto proti RK Velenje 1. Tekma je potekala v odličnem vzdušju, saj sta obe ekipi imeli glasno podporo s tribun. Večji del tekme smo spremljali napeto in natančno igro. Sledili sta slabi dve minuti naših fantov, kar je Velenje izkoristilo in prišlo do prednosti štirih zadetkov. Takšno razliko je bilo zelo težko izničiti v kratkem času, zato je zmaga in prvo mesto pripadlo ekipi Velenja. Koprska ekipa je dosegla 2. mesto ter dokazala, da se lahko meri z vsemi ekipami. Turnir v Umagu je bila lepa popotnica za nadaljevanje sezone.

Trst – Koper   7 : 14
Velenje Gorenje 2 – Koper 6 : 13
Koper – Velenje Gorenje 19 : 13

 

MLAJŠI DEČKI B

Ta vikend smo se ekipa mlajših dečkov B udeležili 1. medanarodnega BUUM turnirja v Umagu.

Na pot smo se odpravili v soboto zgodaj zjutraj, ko smo se skupaj z ekipama mlajših dečkov A in starejših dečkov B odpeljali v Umag.

Po namestitvi v idiličnem Skiper hotel resortu v Savudriji, je hitro prišel čas odhoda na tekmo. Prvi dan smo MDB odigrali dve tekmi, in sicer proti Gorenju in 28.Aprilu. Po tesnem porazu za gol proti Velenjčanom smo zvečer z veliko razliko premagali ekipo iz Kaštelirja.

Naslednji dan sta nas čakali še dve tekmi proti sosedoma iz Trsta in Izole. Obe tekmi so naši najmalajši visoko dobili in tako na turnirju osvojili končno 4.mesto. Čeprav so nastopali z leto starejšimi vrstniki so prikazali dobro igro in pravi ekipni duh. Vid Furlan pa je bil izbran tudi v najboljšo postavo turnirja.

Rezultati:

Koper – Gorenje 8 : 9

Koper – 28. April  16 : 4

Koper – Trst     15 : 6

Koper – Izola 13 : 4

 

STAREJŠI DEČKI B

Ekipa starejših dečkov B je na dvodnevnem turnirju v Umagu igrala v kategoriji starejših, saj njihovega letnika ni bilo v razpisu. Odigrali so štiri tekme z ekipami iz Avstrije, Hrvaške, Slovenije in Italije. Rezultatsko je prvi dan porazu sledila zmaga. Naslednji dan pa smo po dobri igri morali priznati premoč obema nasprotnikoma, ki sta uveljavila predvsem predost v moči in višini. Fantje so igrali borbeno in odločno, ter prikazali, da se s takšnim pristopom lahko kosajo tudi z boljšimi ekipami. Pohvaliti jih velja tudi za prijetno druženje izven igrišča z vrstniki ostalih ekip. Tako so poleg športnih, stkali še prijateljske vezi. Z nami ni bilo  Maja Morela ter Jaše Britovška.

Sedaj nas čakata še dve prvenstveni tekmi, s katerima zaključujemo tekmovanje v skupini ZAHOD za starejše dečke B.