Celjani do finala na F4 pokala Slovenije z zmago nad Koprom

Koprčani so danes v Ljutomeru odigrali polfinalno srečanje na zaključnem turnirju pokala Slovenije, na katerem so se pomerili z državnimi prvaki – ekipo Celja pivovarne Laško.

V uvodnih minutah so Koprčani uspešno držali priključek vse tja do 9. minute, ko so Celjani pobegnili na 3:6 z delnim izidom 0:3. Reakcija Veselina Vujovića ni izostala in v 15. minuti je vzel minuto odmora. Koprčani so zaigrali malo bolj zbrano in zaigrali bolje v napadu tako, da so uspešno zaustavili pobeg državnih prvakov, ki se tako niso uspeli odlepiti na več kot 3 zadetke prednosti. V 23. minuti je Razgor zastreljal 7-metrovko, ujel odbito žogo in iz črte zabil za 9:12. Do konca polčasa se kljub veliko truda nismo uspeli približati in na polčas smo odšli z 2 zadetkoma zaostanka pri 13:15.

Drugi polčas smo začeli bolje in 2 zaporedna zadetka Kopra – zadela sta Vlah in  Rapotec – nam je vlil nekaj upanja, saj smo tako ujeli rezultatski priključek pri 15:16. Sledila je izključitev Marića in 3 zaporedni zadetki Celja, kiso tako ponovno zagospodarili na igrišču in svojo prednost povečali na +4 pri izidu 15:19. Reakcija s klopi je prišla v obliki timeouta. Koprčani so nato pritisnili, zadela sta Poklar in Krečič, a so Celjani odgovarjali v enaki meri preko Marguča in Grošlja. Niti 5. zadetek Bratkoviča, ki je bil tako poleg Krečiča in Vlaha najboljši strelec pri Kopru, ni pomagal, saj je ekipa Celja nizala zadetke brez večjih težav. Do konca Koper tako ni uspel ujeti priključka, niti zadetka Moljka in Planinca v samem zaključku srečanja nista zadostovala, saj so imeli Celjani 3 minute pred koncem nedosegljivih 5 zadetkov prednosti.

Končni  izid srečanja je bil 27:29.

Koprčani se bodo jutri ob 15:30 pomerili z gostitelji – ekipo Jeruzalem Ormož, ki so v prvi polfinalni tekmi pričakovano zgubili proti Krki iz Novega Mesta. Finale bo na sporedu jutri ob 18:00 uri.

Forza Koper!