Celje zasluženo prvi, Koper tokrat brez točk (19:13, 33:28)

RK Celje Pivovarna Laško : RD Koper 2013
sreda, 2. 12. 2015 ob 18h
Dvorana Zlatorog, 1.250 gledalcev

V prvem polčasu smo narekovali zelo dober ritem tekme, izdelovali lepe napade, a nam je končne zadetke uspešno preprečeval domaci vratar Gajić, ki je v prvem polčasu zbral 5 obramb (1 strel tudi s 7 metrov). Celjani so zelo dobro držali obrambo v prvem polčasu, ko so nam delali preglavice predvsem streli z razdalije. Občasno nas je zapustila tudi športna sreča (nekaj zgrešenih “zicerjev” ter tudi nepričakovan zadetek Celjanov ob samem izteku prvega polčasa) in tako se je polčas zaključil z rezultatom 19:13. 

V začetku drugega polčasa so naši fantje strnili vrste in prišli na le 3 zadetke zaostanka, a žal bližje kot to na tekmi s Celjem ni šlo. Po začetnem naletu naše ekipe so Celjani zopet zaigrali čvrsto v obrambi ter si do sredine drugega polčasa priigrali varno prednost 7. zadetkov, ki je nato niso več spustili iz rok.

Ko je bilo vprašanje zmagovalca bolj ali manj znano, sta oba trenerja ponudila priložnost igralcem, ki sicer ne dobijo zajetnejše minutaže. V naši ekipi tako velja izpostaviti Marka Matijaševića, ki je dobljene minute odlično izkoristil in v trenutkih, ko smo bili v napadu brez idej, prevzel odgovornost in sam zaključil nekatere napade. Na gostovanju smo sicer igrali brez poškodovanega Aleksa Vlaha.

Statistika s tekme

Celjanom čestitamo za odlično in korektno igro, zasluženo so prvi na lestvici, prav tako pa hvala Florijanom za dobro vzdušje v dvorani.

V vsakem primeru pa iskrene in srčne čestitke našim fantom in strokovnemu štabu za prikazano igro, pa tudi vsem našim navijačem, ki so nas spremljali na Štajersko!

KM (MD)