ČETRTA ZAPOREDNA ZMAGA

Naši rokometaši so na gostovanju v prestolnici zmagovalni niz podaljšali na štiri. S suvereno predstavo smo premostili odpor ekipe MRK Ljubljana in zmagali z rezultatom 26:36.

Na začetku srečanja sta bili ekipi izenačeni, saj sta si redno izmenjavali zadetke. Po devetih minutah igre nas je zadetek Bora Breznikarja povedal v vodstvo s 5:9, ki je ključno vplivalo na potek igre. Nadaljevali smo z odlično predstavo, saj smo do konca prvega polčasa vodili z rezultatom 16:23.

Domača ekipa je drugi del tekme otvorila z dvema zaporednima zadetkoma, vendar so jim naši fantje takoj odgovorili in z golom Tineta Poklarja v 36 minuti vodstvo povišali na osem. Vodstvo smo suvereno zadržali do konca tekme, ki se je zaključila z rezultatom 26:36.

Za nami je tretja tekma in obenem tretja zmaga v sedmih dneh. Čez sedem dni bomo v domači Areni Bonifika gostili ekipo RIKO Ribnica.  

MRK Ljubljana : RD Koper 26:36 (16:23)

RD Koper: Žagar 7, Marić 6, Poklar 6, Slatinek Jovičić 6, Kete 4, Pavlović 3, Moljk 1, Makuc 1, Breznikar 1, Smolnik 1, Konjevič, Štavar, Sanabor, Muminović, Jelovčan, Dolenc.

Matevž Žagar, igralec RD Koper:

“Igrali smo proti Ljubljani in vedli smo, da bo težka tekma, v kolikor ne bomo v njo vstopili moško. Prišli smo z enim ciljem – zmaga in da se ne ponovi, kot je bilo na Bonifiki.”

Uroš Rapotec, trener RD Koper:

“Po porazu v Kopru smo se dobro pripravili. Fantje so točno vedeli kaj danes želijo in vesel sem, da so to pokazali na terenu in da še naprej držimo zmagovalni niz. Zdej imamo par dni za se spočit in upam, da se bo zadeva v tem času sprostila in bodo lahko gledaci prišli na sobotno tekmo proti Ribnici.”

FOTOGALERIJA

LESTVICA