Četrta zaporedna zmaga

Derbi sredine lestvice med novomeško Krko in domačini RD Koper, je po boljši odigrani končnici pripadel Koprčanom. 1000 gledalcev v Areni Bonifika je spremljalo zelo izenačeno tekmo, kjer so domačini boljše začeli tekmo, gostje so zapretili v začetku drugega polčasa, vendar končnica pripadala spet domačinom in zaslužena zmaga in dve točki ostajata v Kopru.

Odličen začetek tekme Koprčanov, kjer so z gibljivo obrambo pridobili dve žogi in v napadu na krilih Danija Zugana, povedli za 2 zadetka, 3:1, 5:3. Nepopustljivi gosti z Jernejem Papežem na čelu, so v 11.minuti izenačili na 5:5 v. Sledila je igra gol za gol, kjer si nobena ekipa ni priigrala prednosti. V zadnjem času izjemni Nino Grzentič, je z dvema zadetkoma povišal na 10:8 in v naslednjem napadu še Adam Bratkovič za 11:8. Trener gostov Mirko Skoko je bil v 22.minuti primoran vzeti minuto odmora. Prebujeni gosti so se hitro približali na samo zadetek zaostanka in do konca polčasa uspeli izenačiti na 13:13.

V začetku drugega polčasa so nekoliko boljšo igro pokazali gostje in uspeli držati minimalno prednost vse do 45.minute tekme, ko smo uspeli ponovno povesti. Za 21 : 20 je zadel kapetan Žiga Smolnik. Izredno izenačena tekma se je nadaljevala do 50.minute, ko se je dokončno razigral Grzentič. Gostje so se še poskušali vrniti, vendar je v zadnjih minutah vratar Martin Kocjančič obranil nekaj nevarnih strelov in dokončno pokopal upe gostov na kakšno točko. Končni rezultat v Areni Bonifika je bil 32 : 27.

Danes velja pohvaliti celotno ekipo za res dobro odigrano tekmo, proti vedno neugodnim Novomeščanom. Kljub številnim poškodbam se ne predajajo, ampak igrajo še za vse ostale in pustijo na igrišču vse – in to prinaša rezultat, Čestitke!!!

Ponovno je bil najboljši strelec ekipe, Nino Grzentič, zadel je 9-krat, Martin Kocjančič je zbral 6 obramb. Pri gostih je bil s prav tako 9 zadetki najuspešnejši Jernej Papež.

V naslednjem, 10.krogu, nas čaka gostovanje pri Dobovi, nato pa bomo v petek, 23.11., odigrali domačo tekmo proti Urbanscape Loki.

RD Koper : MRK Krka 32 : 27 (13 : 13)

RD Koper: Haseljić, Grzentič 9, Krečič 3, Matijašević 4, Konjevič, Kocjančič, Postogna, Smolnik 2(1), Sokolič 4, Guček, Zugan 3, Marić 4, Planinc 1, Stopar, Bratkovič 2

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 1(3)

MRK Krka: Rašo L. 3, Bevec, Didovič 4, Okleščen 3, Pršina 3, Tomić, Irman 2, Jakše 1, Klemenčič, Rašo D. 1, Batagelj, Papež 9(4), Kukman, Matko, Imperl, Florjančič 1

Trener: Mirko Skoko

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 4(5)