Četrti dan rokometa

V soboto, 8.6., je potekal že četrti Dan rokometa. Tokrat je bil zaključek sezone organiziran nekoliko drugače. Poleg mini rokometa in tekem naših mlajših selekcij, sta se med seboj pomerila še združena ekipa mladincev in kadetov s kadetsko reprezentanco Slovenije (letnik 2002), katere član je tudi naš Sandi Muminović. Za konec pa smo organizirali dobrodelno tekmo za družino nedavno preminulega Dragana Kevića.

Dan se je začel z mini rokometom. Kot nam je že v navadi, so se med seboj pomerili učenci enajstih koprskih osnovnih šol. Igrali smo po načelu 2x10min na dveh enakih igriščih. Nato pa so se med seboj pomerile še prve štiri ekipe. Prav vsi udeleženci so prejeli medalje, prve tri osnovne šole pa tudi pokal.

Nadaljevali smo s tekmo med našimi najmlajšimi. Med seboj sta se pomerili ekipi predselekcije in mlajših dečkov C. Moči so bile izenačene, o čemer je pričal tudi končni rezultat. Fantje so pokazali odlično igro in lep rokomet.

Nato smo si ogledali še tekme ostalih selekcij. Najprej je bil na sporedu dvoboj med mlajšimi dečki A in B, nato pa še med starejšimi dečki A in B. Prav vse ekipe so pokazale lepo igro in borbo.

Skozi celoten dan je bilo poskrbljeno tudi za hrano in pijačo ter srečelov. Ker je imel dan dobrodelno noto, smo organizirali dve licitaciji. Prvi se je licitiral dres Tineta Poklarja, ki se je prodal za 250eur, nato pa še dres Deana Bombača, ki je bil prodan za 500eur. Skozi cel dan smo pobirali tudi prostovoljne prispevke. Ves zbran denar je bil namenjen družini nedavno preminulega Dragana Kevića. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsakemu, ki je prispeval evro ali dva. Naš moto je bil in ostaja – »Za dober namen, dobrodelnost!« Hvala vsem za pomoč in udeležbo.

Dan smo zaključili s prav posebnim obračunom. Med seboj sta se pomerila članska ekipa RD Koper in ekipa Kević. Ekipo Kević so sestavljali bivši igralci RK Cimosa Koper, ki so, poleg Cimosa, z Draganom zaigrali še v RD Butan plin Izoli, RK Ajdovščini in RK Gold Club Kozina. Hvala vsem igralcem za dobrodušen odziv!

Hvala vsem udeležencem, staršem in navijačem, da so se odzvali v tako velikem številu. Hvala tudi vsakemu, ki je daroval evro ali dva za družino pokojnega Kevića. Vsaka pomoč je dobrodošla. Zahvaljujemo se vam tudi v imenu družine, ki smo jim v tako težkem trenutku stopili nasproti. Hvala navijači RD Koper, spet smo dokazali kdo je najboljši!

Forza Koper!