Čista 10-tka za naše mlajše selekcije

Državno prvenstvo mladih

MLADINCI

9.krog

RD Koper : ŠD RK Krim 38:26 ( 20:9)

Tekma s Krimom je bila zelo pomembna, saj so vse ekipe zelo zgoščene na lestvici. Začetek tekme je bil zelo izenačen. Po 10ih minutah so pa Koprčani stopili na plin. Z zelo dobro, agresivno igro v obrambi,  hitrim prehodom v napad in zelo domiselno igro v napadu, so razorožili zelo neugodnega nasprotnika. Na polčas so odšli z rezultatom 20:9.

V drugem polčasu sta bili ekipi bistveno bolj izenačeni. Koprčani so po visokem vodstvu malo zaspali in nasprotniki so se približali na 28:22. Po nekaj neizsiljenih napakah, je igra ponovno stekla in Koprčani so tekmo mirno pripeljali do konca.

Pohvaliti velja celo ekipo za borbeno in agresivno igro.

Strelci: Jovičič E. 11, Breznikar 7, Busdon 6, Franza 5, Nikolič 4, Rekič 2, Tunanovič, Mijatovič in Ganz 1, Capuzzo, Gržinič, Magdalenič, Grlj, Stavanja, Žarkovič

Naslednja tekma bo v nedeljo, 10.12.2017, proti RD Celje Pivovarna Laško ob 18:00

***

KADETI

12.krog

RD Koper : RK Mitol Sežana 35 :18 (18:10)

V zadnji tekmi kadetske lige zahod, so kadeti Kopra premagali vrstnike iz Sežane s 35:18. V prvem delu polčasa so gostujoči igralci držali korak z domačini., še posebej po zaslugi strelcev Konjeviča in Gerželja. Ko so domačini zaigrali bolj “trdo” v obrambi, so preko hitrih protinapadov Ganza in Mijatoviča prišli do varne razlike, ki se je na polčasu ustavila pri 8 golih razlike.

V drugem polčasu so domačini stopnjevali ritem igre in razlika se je večala iz minute v minuto. Vsi igralci, ki so vstopili v igro, so dosegli  tudi zadetke. Po dolgem času sta zaradi poškodbe zaigrala  Ganz in Antončič. Za igro lahko pohvalimo vse igralce. Za dobro branjenje tudi vse tri vratarje, še posebno mladega Vlašiča, ki je v zadnjih minutah tekme ubranil 7-metrovko in nekaj “zicerjev”.

Ekipa kadetov je tako dosegla prvi cilj sezone. Osvojila je drugo mesto v kadetski ligi zahod in se s tem rezultatom uvrstila v polfinalno državno ligo zahod, kjer nastopajo najboljše ekipe iz tega dela Slovenije.

Strelci: Mijatovič 10, Bangijev 3, Tunanovič 4, Palamar, Žarkovič 2 , Grlj 6, Mohorič 2, Gratton,  Stavanja 1, Vlašič, Antončič 1, Ganz 6.

***

STAREJŠI DEČKI A

13.krog

RK Ajdovščina : RD Koper 26:34 (16:15)

Zadnjo tekmo v skupini zahod so naši fantje odigrali proti ekipi iz Ajdovščine. V prvem delu prvega polčasa so bili domačini veliko bolj natančni in tako povedli za 4 gole. Po minuti odmora so Koprčani odigrali bolj zbrano in tako rezultat znižali na en gol razlike. Rezultat ob polčasu je bil 16:15 v korist domačinov. V drugem delu tekme so naši fantje pritisnili na plin in s pravo obrambo in hitrimi napadi povedli in rezultat povečevali vse do 41. minute, ko je bila razlika 10 golov. Zadnjih 10 minut tekme, so naši fantje odigrali zbrano in mirno, tako da ni prišlo do večjih presenečenj.

Strelci: Morato, Pribac 3, Bizjak, Šau 4, Valenčak 2, Muminovič 18, Ujčič 4, Mašič, Ponis 1, Goljuf, Ambrož, Cergolj 2

***

STAREJŠI DEČKI B

12.krog

RD Koper : RK Mitol Sežana 27:22 (11:10)

Naši starejši dečki so odigrali povratno tekmo s Sežano. Zaradi poškodb in bolezni smo odigrali z zelo oslabljeno in pomlajeno ekipo. Prvi polčas so fantje odigrali gol za gol in nikakor se nismo mogli odlepiti in narediti večje razlike, tako da smo polčas končali z golom razlike v našo korist.

Med polčasom je trener podal napotke kako igrati naprej, saj nismo bili uigrani z mlajšimi igralci.  Nosilca obrambe in napada Nadarevič ter Logar sta povezala mlade igralce in so fantje nato zaigrali veliko boljše ter se nasprotniku oddaljili na varno razliko v golih. Pohvale gredo vsem za dobro igro ter obema vratarjema Franku ter mlajšemu Lampetu.

Ponovno pa je treba pohvaliti ter poudariti, da so zaradi prej omenjenih poškodb in nekaj izostankov mlajši igralci izkoristili minute na igrišču ( izjemno sta odigrala Apollonio ter mladi Morel), ter z odlično igro tako v obrambi kot napadu in v protinapadu ter pokazali da lahko trener Žirdum računa tudi na njih.

Strelci: Frank, Nadarevič 5, Dogandijev, Moljk, Logar 4, Korva 1, Lampe, Morel 8, Dežjot, Apollonio 9, Bedene

Naslednja tekma bo v nedeljo, 10.12.2017 na Colu nad Ajdovščino