DELITEV TOČK OB ZAKLJUČKU SEZONE

Za nami je še zadnja tekma letošnje sezone, ki smo jo zaključili z delitvijo točk na gostovanju pri RK Jeruzalem Ormož. V sklopu zadnjega, 26. kroga, smo Športno dvorano Hardek zapustili z rezultatom 29:29.

Športna dvorana Hardek je bila ta petek nepozabno rokometno prizorišče. V njej se je zbralo preko 500 gledalcev, da se poslovijo od klubske legende Bojana Čudiča. Za naše rokometaše je bilo to še prava in zadnja preizkušnja v letošnji sezoni, ki so jo otvorili z pozitivno noto. Po petih minutah rokometa smo prek zadetka Dragana Pavlovića povedli z 1:3. Vodstvo smo zadržali do 13. minute, ko so domači, z delnim izidom 4:1, rezultat izenačili. Do konca prvega polčasa smo bili priča izjemno tesnem dvoboju ekip, ki sta si vselej izmenjavali zadetke. Prvi polčas se je zaključil z izenačenim izidom, 16:16.

V nadaljevanju se je nadaljevalo atraktivno izmenjavanje zadetkov. Po 10 minutah rokometa smo, ob zadetku Tineta Poklarja, prišli po daljšem obdobju na dva zadetka razlike (20:22). Z devetimi minutami do konca srečanja smo vodili s tremi zadetki prednosti, vendar se domači Ormožani nikakor niso predali in se v 58. minuti vrnili v igro. Rumeno-modri pa so nemudoma pripravili odgovor, ki je prišel v obliki zadetka Andraža Makuca za 28:29. Ključna je bila obramba Luke Logarja, ki je tako v 60. minuti ohranil vodstvo. Vendar sledila je izgubljena žoga, s katero so Ormožani, 10 sekund pred koncem, rezultat izenačili na 29:29.

Letošnja izvedba Lige NLB je tako zaključena in se od nje poslavljamo s šestega mesta. Zahvaljujemo se vsem navijačem, prijateljem in podpornikom za neizmerno podporo v tej turbolenti sezoni. Kmalu pa gremo novim zmagam naproti in vselej, zmagujemo skupaj.

 

RK Jeruzalem Ormož : RD Koper 29:29 (16:16)

RD Koper: Žagar 6, Kete 5, Makuc 4, Poklar 3, Konjevič 3, Pavlović 2, Vujović 2, Breznikar 2, Smolnik 1, Muminović 1, Moljk, Zugan, Sanabor, Morato, Jelovčan, Logar.

 

STATISTIKA

LESTVICA

 

#ZMAGUJEMOSKUPAJ