Delni izkupiček naših mlajših selekcij v prvem krogu DP

DRŽAVNO PRVENSTVO – 1. krog

V sredo so s tekmovanji začeli tudi igralci domačega podmladka. Starejši dečki žal neuspešno na sosedskem derbiju z Izolo, kadeti so pa odnesli zmago. Poročilo kot sledi:

STAREJŠI DEČKI B

RD Koper : RD Istrabenz plini Izola 21:26 (7:15)

V prvem krogu državnega prvenstva so se SDB pomerili z nasprotniki iz Izole. Slednji so si že v prvih minutah, zaradi slabe obrambe domačinov, priigrali prednost in to ohranili do konca prvega polčasa. V drugem delu tekme, so naši stopili na plin in z globoko agresivno obrambo ter hitrimi napadi, približali na 3 gole zaostanka, vendar za kaj več je zmanjkalo energije.

Strelci: Tišler 7, Makovec 6, Nadarevič 4, Dogandijev 2, Komac 1,  Matti 1.

Naslednja tekma bo v soboto, 16.9. ob 11.30 uri na Kozini.

***

STAREJŠI DEČKI A

RD Koper : RD Istrabenz plini Izola 24:30 (10:15)

 

Tako kot SDB so se tudi SDA pomerili z ekipo iz Izole. Tekma je bila v prvem delu povsem izenačena. V nadaljevanju prvega polčasa pa si je Izola, predvsem z goli in organizacijo Felluge, priborila nekaj golov prednosti. Tako je semafor po prvem polčasu kazal 10:15. V drugem polčasu so naši prisilili nasprotnika v nekaj napak in tako se rezultatsko približali vendar ni bilo dovolj. Verjamemo, da se bodo naši v nadaljevanju sezone zbrali in prikazali dosti boljšo igro.  

Strelci: Muminović 10, Ujičič 7, Makovec 3, Ojo 2, Nadarevič 1, Škvarč 1.

Naslednja tekma bo v soboto, 16.9. ob 13 uri na Kozini.

***

KADETI

RD Koper : RD Istrabenz plini Izola 27:23 (10:12)

RD Koper : Tunanovič 9,Grlj 6, Mijatovič 5, Ganz 5, Stavanja 2
Derbi 1. kroga se je odigral na Škofijah, ker je bila dvorana Bonifika zasedena.
Medsosedska tekma je bila zanimiva tudi zaradi tega, ker je Izolane okrepil eden najboljših kadetov Kopra Matej Galina, ki je že v začetku tekme dosegel dva gola in Izola je povedla z 0:3. Pri Koprčanih se je poznala pomembnost tekme in s tem tudi velika mere treme. Trener Ban je zato vzel time-out in svoje igralce pomiril ter jim dal taktične napotke, ki so se kmalu obrestovali. Domačini so se začeli približevati gostom in kmalu so tudi povedli, borbeni Izolani niso popuščali. Zaradi veliko tehničnih napak v napadu, so kadeti Kopra dovolili, da so Izolani odšli na odmor z dvema zadetka prednosti.
Drugi polčas se je borbena tekma nadaljevala, tako kot se za derbi spodobi, zato je bilo tudi veliko število napak na obeh straneh. Pri Koprčanih se je v pomembnih trenutkih izkazal vratar Palamar, ki je ubranil nekaj nevarnih strelov. V napadu se je otresel treme Ganz in z nekaj uspešnimi streli nekoliko razbremenil Grlja, Tunanoviča in Mijatoviča, ki so nosili na glavno breme na tekmi. Zaslužena zmaga Koprčanov s 27:23.