Derbi 2. kroga pripadel igralcem Kopra 2013

Po domači zmagi nad Trimom iz Trebnjega v uvodnem krogu so koprčani tokrat gostovali pri ekipi Slovenj Gradca. Že v prvem napadu domačinov se je poškodoval njihov najnevarnejši igralec Jaka Malus. Dobil je nenameren udarec v oko in ni stopil več na igrišče.

Naši fantje so začeli odločneje in vodili vse od prve minute. Najvišja prednost v prvem polčasu je znašala 3 zadetke pri rezultatu 4:7. Borbeni domačini so z dolgimi napadi iskali prave priložnosti. To jim je uspevalo predvsem s krilnih položajev. Preveč napak, premalo odločnosti in prevelika nervoza so botrovali temu, da so domačini naredili rezultatski preobrat in celo povedli za gol pri 9:8. Tudi po zaslugi vratarja Jureta Vrana, ki je v prvem polčasu zbral 9 obramb, so gostje odšli na odmor z zadetkom prednosti.V drugem polčasu  se je nadaljevala zgodba iz prvega. Ekipi sta izmenično dosegali zadetke in prednost ni bila nikoli večja od zadetka v korist gostov. Naša ekipa je vse skozi nakazovala, da bi lahko strla odpor domačinov. Prva priložnost se je ponudila pri rezultatu 16:18 nakar pa so sledile črne minute, ki so jih domačini izkoristili in še drugič na tekmi povedli za zadetek 19:18. Borbena igra v obrambi in 3 ubranjene 7-metrovke so bile ključne, da so naši fantje vstopili v zadnje minute z dvema goloma prednosti. Nervozna in ne preveč kvalitetna tekma se je zasluženo končala v prid gostov, ki so se lahko na koncu veselili pomembnih točk tudi s svojimi zvestimi navijači 12. Kopra, ki so na Koroško prišli v lepem številu.

V tretjem krogu bodo Koprčani gostili ekipo iz Škofje Loke. Tekma bo na sporedu v soboto 19.09. ob 19. uri v Areni Bonifika. 

Vabljeni!

 

Strelci:

  • Rapotec 7
  • Vlah 3
  • Bratkovič, Gašperšič, Krečič, Moljk, Smolnik, Sokolič 2
  • Gorela 1
Obrambe:
  • Vran 15
  • Ponikvar 1