Derbi za 2. mesto – zmaga ostaja doma, Novomeščani blizu presenečenja

600 gledalcev si je danes ogledalo srečanje 16. kroga 1.A DRL, na katerem sta se pomerili ekipi Kopra 2013 in Krke iz Novega Mesta. Domačini so tekmo začeli brez trenerja Zorana Jovičića, ki je dobil prepoved udeležbe na 1 srečanju zaradi, po mnenju disciplinske komisije RZS, nešportnega obnašanja na srečanju proti Ribnici. Zamenjal ga je Vanja Kralj. Domači so tokrat začeli bolje in povedli, predvsem na račun dobre igre v obrambi. Novomeščani so z 2 zaporednima zadetkoma Lavriča prišli do izenačenja v 8. minuti pri 3:3. Sledil je padec v igri domačih, kar so gostje s pridom izkoristili in povedli (3:4, 4:5) na krilih razpoloženega gostujočega vratarja Tomića. Koprčani so tako lovili priključek in upeli izenačiti v 20. minuti (7:7) in nato povedli preko Bratkoviča, katerega je angažiral Blaž Vončina, ki je danes deloval bolj razpoložen od Vrana. Domači so tako uspeli pobegniti na 12:10. V sami končnici prvega polčasa se je izkazal Tilen Sokolič, ki v zadnjem času ponovno več igra na mestu organizatorja igre ter postavil končni rezultat prvega polčasa pri izidu 14:11.

Drugi polčas so domači igralci začeli poletno in v prvih 10 minutah igre s hitrim tempom igranja pobegnili na +5 (20:15). Trener gostov Mirko Skoko je zahteval minuto odmora in podal svojim igralcem jasna navodila, katera so slednji bolj ali manj tudi učinkovito izvajali na terenu in Krka se je počasi vrnila v igro. Prvič so resneje zapretili v 45. minuti, ko je Aljaž Lavrič dosegel svoj 7. zadetek ter pripeljal ekipo na vsega 2 zadetka zaostanka (21:19). Napad kasneje je Smolnik na drugi strani zgrešil strel iz 7. metrov. V 49. minuti so gostje s cepelinom ujeli priključek domači ekipi pri 21:20. 4 minute kasneje je Krka celo izenačila preko Klobčarja (22:22). Odgovor Kopra ni izostal – Žiga Smolnik je v 56. minuti z 2 zaporednima zadetkoma popeljal svojo ekipo v vodstvo in tekma je bila odločena. Strnjene domače obrambne vrste so učinkovito zaustavljale napade gostov tako, da so do konca tekme dosegli le še 1 zadetek. Ob pisku sirene je semafor kazal rezultat 27:23.

Igralci si zaslužijo pohvale za prikazano igro ter za borbenost na parketu sploh, če upoštevamo odstonost trenerja Jovičića ter poškodovanih Gorele in Zugana. Zmaga na zadnji domači tekmi v letu 2016 je dragocena, saj nas ohranja trdno na 2. mestu lestvice.

Po tekmi so povedali:

Mirko Skoko (Krka):”Danes se nam določene stvari niso poklopile – predvsem v segmentu 7. metrovk. Svojim igralcem lahko čestitam za borbenost, ki so jo prikazali na igrišču. V 2. polčasu smo uspeli nadoknaditi 5 zadetkov zaostanka, vendar so v samem zaključku zatajili določeni nosilci igre. Čudovita domača publika si je lahko ogledala kvalitetno prvoligaško srečanje – pravi derbi, ki je odločal o 2. in 3. uvrščenem na lestvici. upam, da se srečamo v končnici in takrat upam, da bomo mi zmagali.”

Vanja Kralj (Koper 2013):”Krka je nekoliko slabšer začela, vendar se je pobrala in pokazala svoj pravi obraz v 2. polčasu. Mi smo imeli padec v 2. polčasu, oni so se nekoliko dvignili in bolje odigrali. Imeli smo tudi nekaj težav zaradi odsotnosti trenerja, saj on pripravlja ekipo in vodi fante. Kljub vsemu smo dobro odigrali in zmagali, kar je najbolj pomembno.”