Do 45.minute enakovredni Celju

V 6.krogu končnice za prvaka lige NLB smo se odpravili na gostovanje v Celje. Ob samem začetku srečanja smo se z minuto molka poklonili nedoavno preminulemu Draganu Kević, naša ekipa pa je v znamenju žalovanja nosila tudi črni žalni trak.

Žal na današnjem obračunu nismo mogli računati na poškodovane: Žigo Smolnika, Jako Moljka in Adama Bratkoviča ter, odsotnega že od začetka sezone, Nejca Poklarja, ki pa je spodbujal fante iz klopi kot vodja moštva.

Tekmo smo odlično odprli in že v 9.minuti srečanja, ob zadetku Nina Grzentiča, povedli za zadetek, 3 : 4. Odlično in agresivno v obrambi ter natančnost pri strelih na gol, so celjski izbrani vrsti povzročale kar nekaj preglavic. V 27.minuti polčasa, smo po delnem izzidu 0 : 5, prvič na tekmi prišli do vodstva treh zadetkov, 9 : 12, zadel je Dani Zugan. Do izteka polčas so nas domači igralci še uspeli uloviti na zadetek zaostanka, 11 : 12.

Tudi v drugi polčas smo vstopili agresivno in odločno. Poškodovanega Smolnika je na mestu organizatorja igre zamenjal Tilen Sokolič, ki je ekipo odlično vodil vse do 45.minute tekme. Nato pa so nam nekoliko pošle moči. Tri zaporedne napake so dopustile Celjanom, da so se oddaljili, 21 : 18, prednost pa se je do konca tekme še poviševala. Žal nismo našli pravega izhoda iz tako visokega zaostanka in smo morali priznati premoč celjske ekipe, 29 : 22.

Na današnji tekmi so dobili priložnost za igro tudi trije mladi koprski rokometaši; Andraž Makuc, Sandi Muminović in Kristijan Atanasov. Prav vsi trije so dobili priložnost za igro in se tudi odlično odrezali.

S petimi zadetki sta bila najbolj natančna Grega Krečič in Marko Matijašević, po 3-krat sta zadela Nino Grzentič in Nejc Planinc.

V prihodnjih dneh nas čaka nekoliko daljši tekmovalni premor. Nato pa se bomo v 7.krog končnice pomerili z ekipo Rika Ribnice.

Zapisnik, 3.5. Statistika, 3.5.