DO ZADNJEGA ATOMA MOČI

Naši rokometaši so se v Modri dvorani v Hrpeljah borili do zadnjega atoma moči, vendar tisto malo športne sreče enostavno ni bilo na naši strani. Proti RK Slovenj Gradec smo, v sklopu 5. kroga Lige NLB, priznali poraz z 28:30.

Modra Dvorana se je to soboto spremenila v »Rumeno-modro«, saj jo je preplavila množica koprskih navijačev, ki so ustvarili naelektreno vzdušje. K slednjemu so sigurno pripomogli naši rokometaši, ki so tekmo otvorili z izjemno zagnanostjo in borbenostjo. Začetek srečanja je zaznamovala izenačena izmenjava zadetkov. Po 10 minutah rokometa smo prek zadetka Tineta Poklarja prevzeli vodstvo z dvema zadetkoma. Gostje pa so imeli pripravljen odgovor in so do konca prvega polčasa prevzeli vajeti v svoje roke in v slačičnico odšli z vodstvom 13:15.

Glavnina dela pa nas je čakala v drugem delu tekme, ki smo ga odlično otvorili. Z zadetkom Roka Marića v 38. minuti smo rezultat izenačili na 17. Gostje so nam v nadaljnih treh minutah zadali tri zaporedne zadetke in tako rezultat spreobrnili v svojo prid. Po minuti odmora smo se ponovno vrnili v igro, vendar je serija prečk, zgrešenih 100 % priložnosti in obramb gostujočega vratarja, vodila v to, da so gostje prišli do zavidljivega in neulovljivega vodstva. Do zadnjega sodnikovega piska smo se borili z vsemi močmi, ampak to je le zadostovalo za zmanjšanje končne razlike na 28:30.

Z dvignjeno glavo gremo naproti naslednji preizkušnji, ki bo na sporedu 21. oktobra. V sklopu 6. kroga Liga NLB bomo gostovali v Novem mestu, pri tamkajšnjem MRK Krka.

 

Bojan Čotar, trener RD Koper:

»Čestitam Slovenjgrajčanom za zmago. Mojim fantom nimam kaj očitati glede borbenosti in želje. Enostovno prihajamo v serijo napak iz čistih priložnosti – zicerji, penali. Potem nas še malo drži smola. Konec koncu je rezultat takšen kot je in zaslužena zmaga Slovenj Gradca.«

 

RD Koper : RK Slovenj Gradec 28:30 (13:15)

RD Koper: Poklar 7, Kete 4, Bratkovič 4, Žagar 3, Marić 3, Bekrič 2, Vujović 2, Zugan 2, Breznikar 1, Sanabor, Moljk, Stojanović, Konjevič, Furlan, Morato, Đurica.

 

FOTOGALERIJA

STATISTIKA

LESTVICA

 

#ZmagujemoSkupaj