Dober dan, Porto!

Kmalu bo šlo zares. Na dan tekme so naši fantje spočiti in motivirani za borbo proti velikemu klubu Porto. Za večino bo to prva preizkušnja na evropskem parketu, zanimalo pa nas je tudi, kaj o naši ekipi menijo Portugalci…

O nasprotniku – FC Porto Handball

… je rokometna sekcija sicer velikanskega športnega kluba, ki pod okriljem v mestu Porto združuje več športnih ekip (poleg nogometa, košarke in rokometa). Gre za enega najmočnejših portugalskih rokometnih klubov z dolgoletno tradicijo, ki v svojih vitrinah hrani številne pokale in osvojene lovorike. Ekipa je tudi narodnostno pisana – moštvo združuje Portugalce, Špance, Brazilce, Kubance in dva Hrvata – Marka Matiča in Nikolo Špeliča.
V znameniti športni areni DRAGAO CAIXA (Zmajeva hiša), ki pod eno streho združuje prizorišča za tekme rokometa, košarke in hokeja na rolerjih, pa seveda velikega stadiona, je tudi muzej, klubska trgovina z opremo vseh klubov (športov) in klubskimi prostori. Dvorana, kjer bodo danes igrali naši fantje, sprejme nekaj manj kot 2.200 gledalcev, zaščitni barvi Porta pa sta modra in bela.

Portugalci o nas

Portugalci so sicer samozavestni, saj v letošnji sezoni še niso izgubili tekme (9 odigranih). Iz previdnosti ne napovedujejo ničesar, nas pa pričakujejo s spoštovanjem in poznavanjem koprskega rokometa še iz časov bivšega kluba. “Imajo agresivno obrambo z močnimi protinapadi. Napad pripravlja celo moštvo, še posebej z levega krila, kjer igra zares fantastičen igralec /op.p. Uroš Rapotec/. Imajo dobre strelce, dobro organizacijo bekov in nam bodo zagotovo težek nasprotnik. Vseeno smo se dobro pripravili na Koper, računamo pa tudi na močno podporo navijačev, ki nas spremljajo ves čas,” je povedal Luis Graca, pomočnik trenerja Porta.

Hugo Santos (levo krilo) je pred tekmo povedal, da so na koprsko igro dobro pripravljeni in da ni važno ali je prva domača ali gostujoča tekma. “Želimo zmagati obe in smo v dobri formi, kar je zares pomembno za tako težke tekme. Kljub temu, da smo dobili precej novih igralcev, so ti zdaj uigrani in verjamem, da bomo pokazali, kaj znamo.”

Naši fantje pred tekmo dobro razpoloženi

Adam Bratkovič (krilo): “To bo šele prvi polčas, drugi bo v Kopru. Mi so prišli da se zoperstavimo kot se znamo in jim vsilimo naš stil igre, našo hitro igro, saj so oni višji in močnejši od nas. Z voljo in veliko željo, da domov prinesemo ugoden rezultat do povratne tekme.”

img_4504

Uroš Rapotec (kapetan, levo krilo): “Porto ima zelo močne posameznike, tudi fizično, zato bomo kot smo se pripravljali skušali dvigniti našo obrambo na najvišji nivo in se čim dlje upirati domačinom. Danes bomo prikazali borbeno predstavo, saj vemo, da nas bo spremljalo veliko navijačev iz Kopra. Večina fantov še ni igrala v Evropi, vem pa, da se bodo fantje maksimalno potrudili, saj nas le naš maksimum lahko pelje naprej.”

SREČNO FANTJE, MI SMO Z VAMI!
Forza Koper!

Direktni prenos tekme si lahko ogledate ob 19h na Šport TV (Š2) ali pa se udeležite navijaškega ogleda v baru Havana v Areni Bonifika.