DOBER ZAKLJUČEK NI ZADOSTOVAL ZA DVE PIKI

Naši rokometaši so morali po infarktni končnici v Ribnici priznati poraz. Po zaostanku s sedmimi zadetki smo se na koncu vrnili v igro, vendar vseeno morali priznati poraz s 33:31.

Pred nami je bilo izjemno neugodno gostovanje v Ribnici, kjer so bili tokrat prisotni naši najzvestejši navijači – Dvanajsti Kopra. Dogajanje v ŠC Ribnica se je že pričelo s stigmo. Po izvajanju sedemetrovke, ko je žoga vratarja domače ekipe zadela v predel glave, je bil neupravičeno diskvalificiran Tine Poklar. Kljub temu pa je sledil izjemno zanimiv prvi polčas, ki se je zaključil z rezultatom 15:14.

Začetek drugega dela tekme je zaznamovala dobra igra domače ekipe, ki je postavila delni izid 4:0 in se tako oddaljila na varnejšo razdaljo. Slednjo je s svojim prvim zadetkom, po več kot letu dni, znižal naš Dani Zugan. Dobrih 10 minut pred koncem tekme so domačini visoko vodili (29:22) in zdelo se je, da je tekma zaključena. Vendar so se naši fantje, s požrtvovalnostjo in izjemnim ekipnim duhom, vrnili v igro. V naslednjih petih minutah so postavili delni izid 7:1 in tako tri minute pred koncem zaostajali le za zadetek. V izdihljajih srečanja pa nam je zmanjkalo nekaj športne sreče in smo morali priznati težek poraz s 33:31.

Naslednji konec tedna nas čaka pravi rokometni spektakel. V Areno Bonifiko prihaja vodilna ekipa Lige NLB, RK Celje Pivovarna Laško. Tekma je na sporedu v petek, ob 20. uri.

 

RD Riko Ribnica : RD Koper 33:31 (15:14)

RD Koper: Špruk 9, Kete 5, Žagar 3, Makuc 3, Pavlović 2, Vujović 2, Breznikar 2, Moljk 2, Zugan 1, Muminović 1, Konjevič 1, Sanabor, Poklar, Logar 11 (obramb), Jelovčan 2, Morato.

 

Matevž Žagar, igralec RD Koper:

“Slabo smo odprli tekmo, malo nas je presekal rdeč karton. Potem smo do konca prvega polčasa ujeli rite, potem pa spet slabo v nadaljevanju in v zaključku smo storili preveč napak, da bi lahko osvojili točko v Ribnici.”

 

STATISTIKA

 

#ZMAGUJEMOSKUPAJ