Dobova nemočna v Kopru

V Areni Bonifika se je danes odigrala tekma 24. kroga 1. NLB Leasing lige med Koprom 2013 in Dobovo. Koprčani so si po porazu v Izoli že deloma popravili grenak priokus, ki ga je le-ta pustil z uvrstitvijo na zaključni turnir Pokala Slovenije z zmago proti ekipi Dol TKI Hrastnik.

Obe ekipi sta začeli previdno, saj je bila tekma sama po sebi zelo pomembna – predvsem za domače. Uvodne minute so bile popolnoma izenačene, saj se nobena od ekip ni uspela odlepiti za več kot zadetek prednosti. Domači so prevzeli iniciativo, gostje pa so povedli edinič na srečanju v 9. minuti pri izidu 5:6. Od tu dalje je bila tekma povsem pod kontrolo domačih igalcev, ki so pokazali več zbranosti na parketu ter počasi prevzemali pobudo, predvsem po zaslugi dobre igre v obrambi in hitrih prehodov v protinapade. Tu velja danes pohvalit predvsem Jana Gorelo, ki je prevzel breme V zadnjo tretjino prvega polčasa so domači vstopili z lepo prednostjo 3 zadetkov (13:10). Prelomni trenutek prvega polčasa je bil v 24. minuti, ko so Koprčani po izključitvi Moljka in Goreli igrali v obrambi s 4 igralci in je Jure Vran ubranil 2 zaporedna strela gostom. Do konca polčasa so k temu dodali še 3 zadetke ter odšli na odmor pri rezultatu 18:13. 

Drugi polčas so domačini začeli poletno in v začetnih minutah diktirali igro tako, da je bil trener gostov Aleš Sirk prisiljen vzeti timeout v 36. minuti po delnem izidu 5:2, kjer je s streli od daleč nasprotnega vratarja rešetal Grzentič. Minuta odmora žal ni prinesla svežine v igro gostov in prednost domačih je tako počasi, a vztrajno rasla, kmalu celo na 10 zadetkov (28:18). V zadnji četrtini srečanja je trener Jovičić poslal v igro igralce, ki jim ponavadi nameni manj minutaže (Marić, Matijašević, Zugan). Fantje so se za dano priložnost lepo oddolžili in upravičili zaupanje trenerja. Tekmo so tako brez večjih težav tudi pripeljali do konca in semafor je po 60-ih minutah igre kazal rezultat 35:24. 

Koprčani so tako, glede na razplet tekem v 24. krogu, že 2 kroga pred iztekom rednega dela prvenstva tudi matematično uvrščeni v ligo za prvaka, kjer bo 6 najboljše uvrščenih ekip odigralo še 10 atraktivnih tekem. 

Kaj so povedali po tekmi akterji današnjega srečanja:

Luka Koprivc, Dobova: “Že v prvem polčasu se nismo držali tistega, kar smo se dogovorili pred tekmo, saj smo pustili nasprotniku, da razvije svojo hitro igro. Dobili smo preveč lahkih golov, tudi igra v obrambi je bila slaba. V drugem polčasu smo poskušali loviti rezultat, vendar mislim, da imamo v danem trenutku prekratko klop, da bi lahko konkurirali taki ekipi, kot je Koper.”

Jan Gorela, Koper 2013: “Teden se je začel več kot uspešno. V sredo uvrstitev na Final Four, danes zmaga proti Dobovi. Mislim, da smo si po dveh porazih to zmago zaslužili, saj smo kljub vsemu dvignili glave in zaigrali tako kot znamo ter prikazali eno lepo igro.”

Do zaključka rednega dela sta še 2 kroga – gostovanje v Mariboru in domača tekma proti Celju.