Dobra popotnica za prvo ligo

Krstna tekma v 1. NLB leasing ligi se za koprčane ne bi mogla odviti bolje kot se je. 700 gledalcev si je to soboto v Areni Bonifika ogledalo pravi prvoligaški dvoboj, kakršnih smo bili vajeni še iz časov RK CIMOS Koper.

Domači so sicer začeli z zategnjeno ročno zavoro, ki je bila najverjetneje posledica treme, ki jo prinaša taka tekma. Trimo, dolgoletni prvoligaš, ki že vsa leta gravitira v zgornjem delu lestvice, je v Koper prišel po skalp in prvi dve točki v novi sezoni. Varovanci trenerja Šavriča so začeli agresivno in po nekaj izgubljenih žogah domačih gladko povedli z 1:4. Veliko zahvalo, da razlika ni bila večja, lahko namenimo vratarju Vranu, ki je v prvih 7. minutah zbral 4 obrambe. Mladi koprčani so na krilih obramb Jureta Vrana in zadetkov Uroša Rapotca strnili vrste in se hitro vrnili v igro, saj smo zadnje vodstvo Trima videli pri 5:6. Trebanjci niso našli rešitve za najboljšega strelca srečanja #9 Krečiča, ki je rešetal nasprotnikovo mrežo z močnimi in natančnimi streli. Do konca polčasa je bilo tako vsem jasno, da so domači popolni gospodarji na terenu in ne bodo pustili pometati s sabo. 

Drugi polčas so domači začeli poletno in z delnim izidom 8:2 pokončali trebanjska upanja na povratek v igro. Krečič in Grzentič sta iz zunanjih položajev rešetala gostujočo mrežo in 8 minut prd koncem so domači prišli do najvišjega vodstva na srečanju +10 pri rezultatu 29:19. V zaključku srečanja je okus v ustih popravil kadetski reprezentančni vratar Urbič (7 obramb), ki je tako omilil poraz gostov. 

Končni pisk je torej prinesel zmago in prvi dve točki Kopru, saj je bila krstna tekma kljub vsemu težka in borbena. Kljub dobri igri pa imajo domači še veliko rezerve – tako v obrambi kot v napadu, saj so bile napake predvsem posledica treme. 

Naslednja tekma bo to soboto, 12.09., ko se koprčani odpravljajo na težko gostovanje v Slovenj Gradec. 

 

Strelci: 

 

  • Krečič 8
  • Rapotec 7
  • Grzentič 5
  • Bratkovič 3
  • Gorela, Smolnik, Vlah, Zugan 2
Vratarji:
  • Vran – 20′ obramb