Dobra predstava Koprčanov proti prvoligašu iz Poreča

Koprčani so danes odigrali pripravljalno tekmo proti prvoligašu iz Poreča. Četrta v nizu pripravljalnih tekem pred začetkom sezone je postregla z všečno igro domačih rokometašev. Fantje, ki so v drugem delu pripravljalnega obdobja igrajo iz tekme v tekmo bolje – tako v obrambi kot v napadu.

Otvoritveni zadetek na tekmi je pripadel Rapotcu, gostje so odgovorili z atraktivnim cepelinom s krila. v 3. minuti so gostje celo prišli do prvega vodstva na srečanju, nato pa so domači prevzeli vajeti srečanja v svoje roke. Obrambna postavitev 6-0 in razigrani Vran v vratih (9 obramb v prvem polčasu) sta pripomogla k temu, da je razlika hitro rasla. V prvem polčasu smo videli precej manj izgubljenih žog in nevsiljenih napak kot na preteklih srečanjih. Trdo delo na treningih pod budnim Vujovićevim očesom se je več kot očitno začelo obrestovati, kajti danes smo lahko videli razigranega Gržentiča, ki je v prvem polčasu dosegel 3 zadetke in podelil nekaj uporabnih žog. Prav tako se je lepo vključil v igro tudi Dani Zugan (2 zadetka). Pohvaliti velja tudi Gučka, ki se je kot novinec v klubu lepo vključil v novo igralsko sredino. Prvi polčas se je tako zaključil z izidom 16:7.

Drugi polčas je postregel z nekaj menjavami. Na parket so vstopili Bratkovič, Krečič, Matijaševič in Sokolič, v vratih je začel Kocijančič, Moljk je menjaval Marića na poziciji krožnega napadalca. Lepa kombinatorika in preizkušanje kombinacij, ki jih fantje vadijo na treningih, se je odvijala skozi celoten polčas. Gostje so na drugi strani ravno tako postregli z lepo predstavo. 11 minut do konca je razlika znašala zavidljivih 8 zadetkov (26:18), vendar nas je bolj kot gol razlika navdušila predstava, ki so jo fantje na parketu prikazali v primerjavi s preteklimi pripravljalnimi srečanji. Do konca srečanja so se tako na parketu zvrstili vsi domači igralci in tako prispevali svoj delež k zmagi. Končni izid tekme 32:22.

Prikazana igra je tako dober obet za prihajajoči turnir, ki nas čaka to soboto v Dobovi.

Forza Koper!!!